Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, helmikuuta 06, 2024

Kouluvaarin terveisiä Runebergin päivältä 5.2.


 









 M aanantai oli tällä viikolla kolmen kouluvaarin/-mummin päivä. Martti sai laulattaa, sitoa luistimien nauhoja kiinni ja auki, auttaa harjoituksissa  ja valvonnoissa sekä mm. teroittaa kyniä. Nastaa  oli koko päivän klo 9-14.15.


 

Tuttuun tapaan koko luokan koulupäivän aloitti päivän ohjelman tsekkaus. Nyt käytiin läpi päivitettyjä välituntiohjeita. Lähimetsässä on oltava varovainen, ja luontoa on suojeltava.  

Tänään yhdistettiin päivänavaus ja  musiikin tunti. Teemana oli Runeberg ja hänen tarinansa Sven Tuuvasta. Katsoimme dioja, lauloimme tarinaa  ja pohdimme Svenin (ja Suomen) kohtaloa vähän yli 200 vuotta sitten.  
 
Ulkona oli tosi kaunis talvipäivä. Kouluvaari kövi siemaisemassa aamukahvit vaarin ja mummujen kanssa.  

 Tauon jälkeen treenattiin tovi suomenkielen taitoja ja sitten painuttiinkin saliin....
 
..kertaamaan liikuntaleikkien avulla pääilman-suuntia. Kyllä vauhtia piisasi.


Klo 10.45 päästiin syömään. Tänään maisteltiin kansarisottoa.  Kun masu oli töynnä,  sai mennä koulunkäynninohjaaja Marjon ja kouluvaarin kanssa  omaan luokkaan hetkeksi  "ruokalevolle". Sai piirtää tai katsoa lasten leffaa.  Ja sitten alkoi hiljaisen lukemisen tuokio. Jokainen luki.


Pitkällä välitunnilla (40 minuuttia) oltiin ulkona lukemassa  kirjastossa. Kouluvaari siirsi autonsa koulun  parkkipaikalle ja jäi sitten ulos pihalle vahtimaan luistelijoita. 

Auroran koulun jääkenttä oli upeassa kunnossa. Kelpasi kiertää sinne rakennettua temppurataa omaa tahtiin. Piti kiertää ympyrä, liukua, kaatua... Kivaa oli. Sitten tavarat ja lainaluistimet ja -kypärät varastoon ja omaan luokkaan posket punaisina. Aamulaiset pääsivät kotiin.


Puolikas luokka jatkoi välipalatuokion jälkeen vielä matematiikan parissa. Jakolaskua harjoi-teltiin tiiviisti.


Päivän kivoihin uutisiin kuului, että ensi keskiviikkona käynnistyy teatterikerho. Kannattaa mennä, sillä sieltä poimitaan sitten näyttelijöitä kevätnäytelmään.


Kiitoksia Auroran väelle ja 3N-luokalle kliffasta koulupäivästä. Nähdään ensi viikolla!
 

 


 

 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

👍hieno juttu