Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, helmikuuta 13, 2024

Kouluvaarin terveisiä 12.2.-24








 T änään oli tämän kevään kuudes kouluvaaripäivä. Hyvä olikin. Ensi viikolla talviloma, joten nyt tulee sitten tauko. Päivän mukava ylläri oli kohdata kaksi talossa työtä tekevää herrasmiestä, jotka toivat ystävällisiä terkkuja menneisyydestä. Toinen oli ollut oppilaani Sepossa, ja toisen lapset olivat olleet Aurorassa siihen aikaan, kun olin täällä oikeesti töissä.  


 

Päivän ohjelma tsekattiin. Poissaolijat huomattiin. Päivänavaukseksi pohdittiin sunnuntain tärkeää uutista: Suomella on pian uusi -es-poolainen- presidentti. Moni tiesikin, mitä presidentti  tekee.

Tänään palasimme klassisiin orjesterisoittimiin, Opimme Ylen orkesterikone-ohjelmasta paljon uutta siitä, kuinka ammattilaiset soittavat pata-rumpua, ksylofonia ja symbaaleja. Sitten harjoiteltiin talvisia lauluja, joita yhteislauletaan talviloman jälkeen.  
 
Ulkona oli tosi  kiva,  oikean lämpöinen talvipäivä. Aamukahvien teemana oli  tutussa senioriseurassa tietenkin presidentin vaalit.

 Tauon jälkeen selviteltiin vähän ongelmia, ja opeteltiin kirjan avulla sadun kirjoittamisen taitoja. Kouluvaari ja kou-lunkäynninohjaaja Jyrki saivat auttaa. 

Klo 10.45  syömään. Tarjolla oli kanahöystöä, salaattia ja perunoita. Mukavia ruokailu-keskusteluja koululaisten kanssa. Kun oli syöty, mentiin kouluvaarin kanssa luokkaan, ja  Leo osasi laittaa lastenleffan päälle.  

Ypin tunnilla perehdyttiin pääkaupunki- Helsinkiin. Olikin vänkää pohtia, miksi jokin kaupunki  on PÄÄkaupunki. Moni tunsi keskeisiä rakennuksiakin.

Pitkällä välitunnilla (40 minuuttia) pääosa oppilaista oli ulkona. Osa pelasi salissa futista. Tällä kertaa 3N:n oppilaita ei ollut kirjastossa. Siellä oli ihan pieniä ja kirjastoapulaisina kutosia. Kouluvaari siirsi taas  autonsa koulun  parkkipaikalle ja jäi sitten ulos pihalle vahtimaan luistelijoita. 

Auroran koulun jääkenttä oli taas upeassa kunnossa. Tosi moni osasi jo laittaa itsenäisesti luistimet jalkaan- ja ottaa pois. Ja kuinka huikeasti taito luistella olikaan kehittynyt, kun tarpeeksi monta tuntia harjoitellaan. Tänään vahvistettiin luisteluvoimaa vetämällä vuorollaan tovereita  kentän ympäri.  Superluistelija jaksoi vetää jopa neljää! Sitten kamat kasaan ja lainakamat kellariin.


Puolikas luokka pääsi nyt kotiin, ja loput jat-koivat sukellusta neljän eri peruslaskutoimi-tuksen käsitteisiin ja konkreetteihin laskuharjoit-uksiin. Mainio päivä.


Kiitoksia Auroran väelle ja 3N-luokalle kliffasta koulupäivästä. Nähdään viikolla 9.


 


 

  

Ei kommentteja: