Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, helmikuuta 10, 2024

Kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 7.2.2024

Kasvun ja oppimisen lautakunnalla oli helmikuun esimmäinen kokous keskiviikkona 7.2. Seuraava kokous onkin jo teamsissa maanantaina.

Toimialan rakennuksen edessä oli aktiivinen mielenosoittajajoukko Kilonpuiston koulun oppilaita haastamassa päättäjiä.

Kokouksessa demareista paikalla  olivat Martti ja Heini.  


Monikko: plussaa ja miinusta

Kuulimme  selvityksen espoolaisen Leppävaarassa sijaitsevan Monikon koulukeskuksen toiminnasta. Samassa rakennuksessa on sekä ruotsin että suomenkielisiä päiväkoteja ja kouluja. Itse rakennusta sekä kehuttiin että moitittiin. Yhteistyön kehittäminen  on vasta vaiheessa. Lautakunnan mielestä todellinen yhteistyö yli kielirajojen edellyttää johdolta ja henkilöstöltä tavoitteisuutta ja sitoutumista. 


2 pientä koulua - ei vielä lakkautuksia


Listan tärkeimmät asiakohdat olivat  virkahenkilöiden esitykset kahden pienen koulun lakkauttamisesta. Perinpohjaisen ja hyvän keskustelun jälkeen näin ei vielä tehty. 


Lautakunta päätti äänestyksen jälkeen palauttaa valmisteluun Koulumäen koulua koskevan lakkauttamisesityksen. Pyysimme selvitystä, voisiko toimintaa jatkaa lisäämällä koulun täyttöastetta.  Koululla olisi edellytykset vahvistaa espoolaista osaamista tukemaan vahvaa erityistä tukea tarvitsevien lasten opetusta.


Lahnuksen koulun lakkauttamisasia jätettiin  pöydälle maaliskuun kokoukseen. Siihen mennessä halutaan  selvitys Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan etenemisaikataulusta. Lautakunta edellytti, että kaava-arkkitehti tulee esittelemään alueen kaavoitukselliset suunnitelmat ja tilatarpeet.


Lautakuntalaisia kiinnosti myös, mitä kuuluu aikaisemmin lakkautettujen koulujen vanhoille rakennuksille. Aarnivalkea, Bemböle, Niittykumpu, Nuuksio...


2 kommenttia:

Pekka Leinonen kirjoitti...

n. Pyysimme selvitystä, voisiko toimintaa jatkaa lisäämällä koulun täyttöastetta. Koululla olisi edellytykset vahvistaa espoolaista osaamista tukemaan vahvaa erityistä tukea tarvitsevien lasten opetusta.
Äänestys?

Martti Hellström kirjoitti...

Erityiskoulun lakkauttaminen oli pohjaesitys. Vastaesitys oli uudelleen valmistelu. Jälkimmäinen voitti 7-6.

Selvitys siitä, että voidaanko kouluun, jonka oppilasmäärä on pienentynyt inkluusion vuoksi, ohjata useampia vahvaa erityista tukea tarvitsevia oppilaita, saadaan maaliskuun kokoukseen.