Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, tammikuuta 14, 2024

Vuoden 2024 ensimmäinen kouluvaaripäivä


 











 T aas ne alkoivat: Kouluvaaripäivät.  Tällä kertaa pesti osui tiistaille klo 9- 13.30. Tänään aikuisapua oli kivasti: koulunkäynniojjaaja Marjo ja työharjoittelija. Luokka oli saanut uuden oppilaan.







Päivä avattiin tuttuun tapaan klo 9 turvaa luovalla katsauksella päivän ohjelmaan. Tiistai onkin aika pitkä päivä oppilaille 9- 15. Nykyään koulupäivä saa olla tämänikäisillä jopa 7 tuntia pitkä.


oli heti aamupalaksi. Monisteiden avulla kerrattiin tokaluokan tärkeitä asioita.  Ennen vanhaan niin keskeinen jo opitun (+ unohdetun) kertaus on harmi kyllä kouluissa jotenkin unohtunut. Peukutin. Apua vielä  tarvittiin ja annettiin.

 on niin suosittu. Vaikka nytkin oli pakkasta. Kouluvaari kävi aamukahvilla.

Reippailun jälkeen oli A1-kielen vuoro. Suurin osa 3n-oppilaista  opiskelee englantia, osa Osmo Huplin kouluun tuomaa vaihtoehtoa: kiinaa. Nyt harjoiteltiin dialogia: kysymistä ja vastaamista pareja vaihdellen .Kouluvaari teroitteli värikyniä ja sai osallistua harjoitukseen. Kyllä kielenopetuksessa on paljon iloa nykyisistä digi-ohjelmista.

 olin tänään jännän maisteista punaista lihaa ja riisiä (vähän niinkuin kebabbia). Hyvin teki kauppansa. Sitten luokkaan tauolle.   

Suomea  ja 

Nyt vahvistettiin lukutaitoa ja valmistauduttiin matikan kokeeseen, joka oli sitten torstaina.


alkoi klo 12.05. Ulos. Moni halusi jo nyt mennä jäälle luisteleaan. Oikein kivasti oli  kypärät päässä.  Kouluvaari viihtyili taukotuvassa vaihtamassa kuulumisia ja siirtämässä autoa. Aurarassakin on opettajan virkoja auki, ja hakijoita on onneksi liikkeellä.

Tasan klo 12.45 oltiin pihalla, nyt kaikki lapset men menivät jäälle. Aurorassa on lainavarusteita; luistimia, kypäröitä ja eräänlaisia  jäärollaattoreita. Niiden avulla pysyy  pystyssä. 


Voi kuinka nopeasti monen luistelutaito kehittyi leikkimielisissä harjoituksissa.  Kouluvaari ja työharjoittelija kiristivät ja aikaisivat luistimien naruja sormet punaisina. Ensi kerralla vielä lämpimämmin päälle.

Oppilaiden koulupäivä jatkui parintuntisella kässän tunnilla. Puolet kovempia materiaaleja työstäen, puolet pehmeämpiä.

Niin se taas homma alkoi. Ensi viikolla jatkuu maanantaina, torstaina tai perjantaina.


Kiitoksia taas Auroran väelle ja 3N-luokalle kivasta ja ahkerasta koulupäivästä. Tapaamisiin!
 

 


 


Ei kommentteja: