Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, tammikuuta 30, 2024

Kouluvaarin terveisiä 30.1.

 











 M aanantai oli kouluvaaripäivä. Neljät ylimääräiset kädet tänään auttamassa koulussa. Mutta yhteensä Aurorassa meitä taitaa olla 8 !!!. Kivaa riitti  klo 9:stä- 14.15:een.  


 

Yhteinen päivä alkoi puolikkaan ryhmän ma-jakotunnin jälkeen klo 9.  Päivän ohjelma käytiin läpi.  

Jo kolmas sessio kokonaisuudesta, jossa  tutustu-taan klassisiin orkesterisoittimiin. Nyt vuorossa olivat puhaltimet. Kiitos Yle.  Ja 10 minuutin viikon sanelu. 

Ulkona oli talvipäivä. Piha oli kunnolla hiekotettu. Tärkeä juttu. Kouluvaari kövi aamukahvilla seniorien kanssa. Taukotuvan yli 1000 palan palapeli uhkaa valmistua. 

Sitten jatkui opsin mukainen monialainen oppimiskokonaisuus teemalla  "hyvät ta-vat" jumppasalissa. Kaikki kolmasluok-kalaiset leikkivät leikkejä, jotka vahvistivat ryhmäytymistä ja keskinäistä kannustamista. Ja samalla nautittiin liikkumisesta 75 minuuttia.


Klo 11.15  alkoi  lounaan aika. Listalla oli spaghettia: jauhelihaa ja makaronia. Pikasyöjät saivat mennä kouluvaarin kanssa  omaan luokkaan hetkeksi  "ruokalevolle". MOK:een liittyen katsottiin  pari jaksoa  niin taitavasti tehtyä "Ollaan kavereita"- sarjaa. Niistä opittiin kuinka kurjaa on ostrakismi. Ja oli kivaa, että kussakin osassa oli kaksi loppua. Toisessa myös ongelmia ratkottava opettaja osasi toimia fiksummin.


Pitkällä välitunnilla (40 minuuttia) oltiin ulkona tai sisällä pelaamassa futista tai lukemalla kirjastossa. Kouluvaari kävi siirtämässä auton koulun  parkkipaikalle. Oli kivaa tavata myös Järvenperän rexejä, jotka kävivät moikkaamassa tulevia oppilaitaan.

Koko luokan viimeinen yhteinen tunti oli hiljainen lukutunti. Sitä ennen käytiin haukkaamassa tovi raikasta ilmaa. Sitten sai lukea itse valitussa mukavassa paikassa  juuri itseä kiinnostavaa kirjaa. 


Puolella luokalla päivän lopussa oli vielä matikan tunti. Ensin välipalatauko. Sitten drillaattiin  jakolaskua. Kouluvaari -ja halukkaat nohevat oppilaat saivat jelpata tukea tarvitsevia.  



Kiitoksia taas Auroran väelle ja 3N-luokalle kliffasta koulupäivästä. Nähdään ensi viikolla!
 

 


 

 

Ei kommentteja: