Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, tammikuuta 15, 2024

Kouluvaarin terveisiä 15.1.2024


















 T äällä taas kouluvaari/mummo-hommissa. Tänään meitä oli neljät ylimääräiset kädet. Oma pestini ajoittui klo 9:stä- 14.15:een. Lisää  aikuisapua  toi luokan oma työharjoittelija.  Tosi kiva päivä. Paitsi yksi nyyh ilkivaltaa! Auroran koulun ja päivökodin yhteinen kota on nyt lopullisesti purettu.  







Päivä oli alkanut puolikkaalla ryhmällä jo klo 8.15. Koko luokka oli luokassa klo 9, ja käytiin päivän ohjelma läpi. Ihan uutta oli mahdollisuus viettää siesta jumppasalissa futista pelaamalla.  

Eka tunti oli musiikkia. Seuraavien viikkojen aikana opetellaan tuntemaan eri klassisia soittimia ja nauttimaan niiden soinnista. Nyt vuorossa oli viulu.  Yle orkesterikone on tosi nasta ohjelma. Kouluvaari sai 15 minuuttia virkavapaata, ja painui vaksin koppiin meet-etäkokoukseen. Lopputunnista vaihdettiin suomeen, ja harjoiteltiin lukemista.

 Sitten päästiinkin haukkaamaan raikasta happea. Pakkasta oli, muttei liikaa. Iso traktori puhdisti jäätä lumesta. Kouluvaari kävi aamukahvilla.

Tauon jälkeen jatkettiin lukuhommia. Nyt tuotettiin  keholla äänimaisemia luettavaan tarinaa. Hyvin toimi.

 
Aika riensi. Klo 10.45 alakertaan syömään Kaitsun yms. loihtimaa kalakeittoa. Lisukkeena justoleipää ja hedelmiä. Maistui. Sitten tauolle omaan luokkaan.

Vielä ennen siestaa, oli jännä tunti Suomen tasavallasta, sen presidentistä ja mm. kansalliseläimistä. Teema jatkuu tutustumisella mm. suomalaisiin kaupunkeihin. 

Sitten alkoi pitkä välitunti. Tarjolla oli kolmenlaista toimintaa: luistelua ulkona, pihaleikkejä (mm. isolla kinoksella) tai sisällä joko futista tai kirjastossa lukutuokio.

Upealla talvikelillä jäälle luistelemaan. Nyt kaikki selvisivät jo ilman tukia. Kivoja leikkejä: punainen-keltainen ja vihreä kortti määräsivät kuistellaanko, liutaanko vai pyshdytäänkö. 


Tunti on lyhyt aika, kun luistimia haetaan varastosta,  pannaan jalkaan ja ot
etaan pois. Tuttua hommaa. Vuosi sitten Länsiväylä otti kuvan, kun kouluvaari sormet palellen sitoi nauhoja. Pipo oli nyt musta. Mutta kivaa oli silloinkin. Reippaan ulkoilun jälkeen aamuvuorolaiset hakivat repun ja pääsivät kotiin.



Puolella luokalla oli  vielä matikan tunti. Nyt taottiin päähän kertotauluja. Tosi tärkeää osata ne. Repetitio mater Studiorum est.
Klo 14.15 päivä oli päässä. Paitsi Noora-opella, jolla oli vielä kolme ns. arviointikeskustelua (jotka nykykoulussa korvaavat joulutodistuksen).

 
Kiitoksia taas Auroran väelle ja 3N-luokalle monipuolisesta koulupäivästä. Nähdään ensi viikolla!
 

 


 

 

Ei kommentteja: