Kirjoja

Kirjoja

torstaina, toukokuuta 25, 2023

Kasvun ja oppimisen lautakunnalla oli kokous


 E spoon kasvun ja oppimisen lautakunta kokousti keskiviikkona 23.5.Listalla oli kaksi muita tulikuumempaa asiaa: Olarin kaksi päiväkotia- hankkeen tarveselvitys  ja Kilon ja Keran alueen koulupalvelujen kehittämis-suunnitelmia. 

Olarin kaksi päiväkotia-hanke

Olarin 2 päiväkotia -hankkeen tarveselvitys tuli listalla vaikka kuinka monennen kerran oikeastaan ihan samassa muodossa kuin aikaisemmin, vaikka lautakunta oli sen jo torjunut. Esityksessa haluttiin purkaa Päivänkehrän koulun Komeetan toimipisteen  rakennus, ja rakentaa tontille Espoon suurin päiväkoti. Siinä olisi 10-ryhmäinen suomenkielinen ja 6-ryhmäinen ruotsinkielinen päiväkoti. Varhaiskasvatuksessa on oikeasti tilahätä, mutta voidaanko se heikentämällä tiloja peruskouluilaisilta? Liikenteellisesti ratkaisu olisi kamala. Tilaisuudessa saatiin paljon uutta informaatiota, jonka sulattamiseen tarvitaan aikaa.Lautakunta jätti asian pöydälle ja sen käsittelyä jatketaan seuraavassa kokouksessa.

Kilon ja Keran alueen koulupalvelujen kehittämissuunnitelmista

Toinen kuuma asia koski  Kilon ja Keran alueen koulupalvelujen kehittämis-suunnitelmia. Erityisesti Kilon alueelle tarvitaan lisää oppilaspaikkoja. Virkamiehet esittivät, että perustetaan uusi koulu: Keran koulu, joka alkaisi toimia väistötilana toimivassa entisessä toimistorakennuksessa.  Kilonpuiston painotusluokkia siirrettäisiin Kilon  kouluun, kun sen rakennus valmistuu. Kilonpuiston vanhemmat, erityisesti painotusluokkien oppilaiden,  kävivät kuumina. Lautakunta päätti  palauttaa kehittämissuunnitelmat valmisteluun

Muita asioita

Lautakunta hyväksyi Etelä-Tapiolan lukion IB-linjan muutoksia opiskelijavalintakriteereihin, niin, että niissä painottuvat englannin kielen ja matematiikan arvosanoille.  Lisäksi hyväksyttiin muutoksia perusopetuksen opetusuunnitelmaan. Ne oli tehtävä, koska säädöksiä on muutettu mm. Oppilashuollon osalta. Niissä linjattiin mm, kuinka koulujen tulee toimia, kun oppilaiden poissaolot alkavat uhata koulunkäyntiä.

Kaikissa asiakohdissa lautakunta oli hyvin yksimielinen.

 

Ei kommentteja: