Kirjoja

Kirjoja
Kirjoja

keskiviikkona, toukokuuta 17, 2023

Kouluvaarin Uutisia viikolta 20/2023

Nyt 
kouluvaaripäivä osui tiistaille. 
Tällä viikolla Auroran ja Karamzinin kouluilla on 
perinteiset 
Laaksalahtipäivät ma-ti-ke. Ensimmäisen 
kerran 
Koronan jälkeen mutta muutoin ties 
monennenko 
kerran. Kolmen päivän aikana
kaikki luokat liikkuvat eri lajeissa
urheiluseurojen ohjaajien
vetämissä pajoissa.  • Koulu alkoi 1-2.luokilla klo 8.15. Parijonoihin ja kohti bussipysäkkejä. Kouluvaari liittyi jonoon. Koululipulla kaikki pääsiväy kyytiin. Yhteensä meitä kouluvaareja-ja mummoja oli opettajia ja koulunkäynninohjaajia auttamassa kolme.   • Bussivuorot oli jaettu luokkien kesken ja hyvin  mahduttiin Myyrmäkeen menevään vuoroon.
  • Perillä hallilla oltiin ennen  yhdeksää. Ja eikun liiikkumaan mm. cha-cha-chan tahdissa kaikki yhdessä. 
  • Klo 9.15 jokainen luokka lähti omalle radalleen.  Radoilla oli kullakin neljä eri pistettä. 2N-luokalle osui neljä hienoa: Cheerleeding, miekkailu, lentopallo ja tennis. Kussakin opeteltiin lajin taitoja noin 40 minuuttia, Puolivälissä oli puolen tunnin eväslounas. 
  • Kaikissa pisteissä oli kivoja tehtäviä. 2N-n lapsista kaikkein kivoimpia olivat miekkailu ja tennis/sulkapallo. Miekkailussa opittiin herrasmiesmäistä aristokraattista taistelua elämästä ja kuolemasta. Komennot antoi raskaksi Herra Terho, joka kertoi pelkäänsä oravia.
  • Kello 12.45 rata täynnä liikunnan riemua oli käyty läpi ja eikun kävelemään Lähderantaan bussipysäkille pikku sateessa. Perillä kappelilla oltiin  vartin yli yksi turvallisesti, Kouluvaari moikkasi ja lähti kävelemään kotiin päin. 
Kuinka tärkeää työtä urheiluseurat tekevätkään!

Suomalaisella peruskoululla on huikea maine. Mutta yksi huoli on, että kaikilla koululaisille ei ole mahdollisuutta l harrastaa. Kerhotoimintaan tulisi satsata paljon enemmän. Espoossa on käynnissä ns. Suomen malli, jossa erityisesti ylö-koululaisille on tarjolla iso joukko erilaisia harrastuksia. Niitä vetävät eri kulttuuri- ja liikuntaseurat. Upeaa!
Harrastuksen löytäminen on osa omaksi itseksi kasvua, joka on yksi kaiken  kas-vatuksen keskeisiä tehtäviä. Tällaiset Laaksolahti-päivät mahdollistavat koh-data laajan kirjon erilaisia vaihto-ehtoja. Ne tarjoavat myös harrastuksen jo löytäneille nuorille jakaa innostustaan toisille.  

Opettajille ja ohjaajille  tilaisuus oli myös oppimistilaisuus. Miten upeasti esim. tennispisteessä ohjaustuokio oli rakennettu ja itse harjoittelu ja vaikkapa pallojen keräily kentältä organisoitu. Aika käytettiin tehokkaasti.

Kiitos Raija Herrala & co. tällaisen perinteen luomisesta.


Hyvää loppuviikoa  Auroran väelle ja 2N-luokalle! Nähdäänensi viikolla.
 

 


Ei kommentteja: