Kirjoja

Kirjoja

torstaina, toukokuuta 11, 2023

Kouluvaarin uutisia viikolta 19/2023
Torstai
oli  tälläkin viikolla 
Kouluvaaripäivä.  
Eilen oli Aurorassa upeat kevätjuhlat. Ja tänään  arkihommat sen kun jatkuivat hienosti, eikä vain siksi, että  oli vuoden ensimmäinen kesäpäivä. Kouluvaareja ja -mummeja
oli paikalla tänään kolme. Lisää mahtuu.
Tavallisia koulupäiviä on vielä 16 +
torkkarien jako.Vielä ehtii 
tehdä monta hienoa juttua.


  • Koulu alkoi 2N:lla jo klo 8.15. Luokkatila pantiin kuntoon, ja sitten siistissä parijonossa  Nooran ja Leenan johdolla juomapullojen kanssa Auroran puistoon liikkumaan.
  • Kouluvaari tuli puistoon kävellen (enkka pitkään aikaan. Auto on niin mukava.) klo 9:ksi  toiselle jumppatunnille. Vapaiden liikuntaleikkien jälleen lapset halusivat kilpajuoksua. Ja sitten juostiin alkukarsinnat ja finaalit. Voittaja oli aika ylivoimainen. Sitten pelastettiin puunonkaloihin juuttuneita. Ja ajoissa  pareittain ylämäkeen ja kohti koulua ja välituntia. Huom! kouluvaarin johdolla :-)
  • Klo 9.45- 10 oli välitunti. Aurinko paistoi niin kesäisästi että.
  • Kello 10 Käytiin läpi päivän ohjelma. Sitten oli tovi matikkaa. 
  • 10.30 - 10.45  syömään. Listalla oli kalapuikkoja ja kasvispuikkoja. Maistoin molempia. Maku oli tosi kohdallaan.
  • Klo 10.45- 12.05 oli  aikaa omille jutuille. Matikkaa sai myös tehdä. Ja tehtiinkin. Toinen puolikas oli sitten englantia ja osalla kiinaa.  Enkkulaiset opettelivat katsomaan leffaa englanniksi. Oikeissa paikoissa ainakin nauroivat.  
  • Klo 12.05 alkoi siesta. Opettajilla oli ensi viikon ma-ke urheilutapahtuman info. Hieno tapahtuma tulossa. Urheiluseurat tutustuttavat Auroran ja Karamzinin oppilaita eri liikuntalajeihin jo ties kuinka monennen kerran.  Paikalla oli kaikkien luokka-asteiden edustajat,  rexi ja koulusihteeri. Asia oli paljon; Millä bussilla kannattaa mennä? Mitä lippuja tarvitaan? Kuka vastaa mistäkin luokasta? Mikä on opettajan ja toisaalta urheluseuran edustajan rooli? Mitä ohjeita kotiin? Onko koulunkäynninohjaajia  tarpeeksi? MIten syödään... Raija- opettaja on jutun pomo. On ollut jo vuosia. Tosi hienosti käytiin läpi myös turvallisuusasiat. Opettajan vastuu on näissä koulun ulkopuolelle tehtävissä reissuissa tosi kova.
  • Klo 12.45 alkoi päivän viimeinen oppitunti. Se oli suomea. Nyt harjoiteltin kolmea merkkiä:   .  ?  ja ! Aikaa jäi vielä PowerMover-tanssille, joka "on osattava" Laaksolahdessa.  
  • Klo 13.30 oli annettu ohjeet myös ensi viikkoa varten, ja päivä oli päässä.  
Kouluvaari sai tänään olla mm. avustava valvoja ja  kynien teroittelija (meinasi unohtua).

Toisessa roolissa Peter Panin  esityksessäPS. Kuvan kolmen lapsitähden naamat on vaihdettu. Julkaisunormit ovat nykyään niin toiset kuin ennen vanhaan. Kouluteatteriyhdistyksen aktiiveista kuvassa on Leena Jokiranta (ylärivin kolmas)  ja me muut Aniko, Jaana, Jorma, Martti ja Minna). Oikeassa yläkulmassa puhuu rehtori  Hanna Ylimaula.

Jukka Jokirannan Kouluteatteriyhdistys 
oli valinnut kevään 2023 apurahan saajaksi Auroran koulun. Yhdistys myönsi koululle 1000 € kannustukseksi Peter Pan-näytelmän esityksiin kattamaan esi-tyksestä aiheutuvia kustannuksia. Vastineeksi yhdistys tulee saamaan tapauskuvauksen tällaisen prosessin toteuttamisesta, Ja sitä tapauskuvausta jaetaan innostamaan muitakin kouluja tarjoamaan oppilaille mahdollisuus tutustua teatteritaiteeseen - merkittävään taiteenlajiin, jolla ei ole Suomessa oppiaineen statusta.

Peter Pan-Esitys oli aivan upea. Sali on täynnä oppilaita, vanhempia ja muitakin kahden esityksen verran. Voi miten upean rohkeita ja taitavia oppilaat olivatkaan! Miten upeaa osaamista Auroran koulussa niin oppilaissa kuin henkilökunnalla  on! Kuinka hienosti aikuisten ja lasten yhteistyö sujui. Jotta tämä upeus on mah-dollista tarvitaan valtava määrä työtä, jaksamista  ja yhteistyötä. Ja sen tuke-miseksi vahvaa luottamusta koulun johdolta.  Verratonta.

Oli iso etuoikeus saada Auroran koululta kouluteatteriyhdistykselle kutsu tulla hienoon esityksen. Kiitos.


Hyvää perjantaita Auroran väelle ja 2N-luokalle! Nähdään taas ensi viikolla.
 

 


Ei kommentteja: