Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, toukokuuta 27, 2023

Uusi yritys: Kouluvaarin Uutisia Viikosta 21






Kouluvaaripäivä osui taas tutulle perjantaipäivälle. 

Työvuoro oli klo 9 - 13.30. Aamulla parkki-

paikka oli erityistäynnä. Eput nimittäin

tutustuivat vanhempinen kouluun.

Eppuja on noin 75. Mahtuvat.








  • Koulu oli alkanut  2N-luokassa  klo 8.15. Kouluvaari nukkui vähän pitempään ja tuli autolla koululle (tai tarkemmin K-kaupan kadulle) klo 9:ksi.  
  • Päivän aluksi käytiin ohjelma läpi. Koulupäiviä on jäljellä kuusi, joten vihkoja keräiltiin ja rästitehtäviä tehtiin. 
  • Oppiaineena oli suomi. Vahvistettiin lukutaitoa- mikä on ihan tosi tärkeää. Intoa nosti, että opettaja määräsi lukuparit ja asennon/paikan jossa tekstikappale luettiin toiselle kahteen kertaan ja päinvastoin. Kun paikallaolijoiden lukumäärä ei mennyt tasan, kouluvaari sai olla yhden oppilaan parina.
  • Välitunnilla sää  oli vielä tosi nätti. Ukonilma iski vasta klo 14.
  • Klo 10 alkoi matematiikan tuokio. Kurssi on käyty läpi.Kukin sai valita, mitä laskematta jääneitä sivuja osasi/halusi tehdä.
  • Sitten mentiin jonossa syömään.  Kaitsun keittiossä  tarjolla oli puuroa marjakeitolla tai kasviskeittoa. Kumpaankin menuun kuului leipää, juustoa, omena ja keksi. Minä maistoin kasviskeittoa. Oikein hyvää oli.
  • Oppilaat syövät eri tahtiin. Monessa koulussa ruokailuaikaa on kuulema  liian vähän (kun suositus on 30min). 2N-lla on kiva tapa; Kun on syönyt saa mennä luokkaan ja tehdä siellä omia töitä (leikkiä, askartelua, kesken jääneitä tehtäviä). Yhteinen tuokio alkaa, kun kaikki ovat levollisesti paikalla. Kouluvaari on työuravaurioittensa vuoksi pikaruokailija, ja ehtii hyvin nopeimmin syövien kanssa luokkaan. Valvonta on oikeasti turvallisuusjuttu. On pakko sanoa, että tässä luokassa oppilaat osaavat tosi hienosi kantaa luottamukseen kuuluvaa vastuuta. Kouluvaaripäivinä ei ole ollut yhtään tappelua luokassa. Kinat osuvat välitunneille.
  • Seuraavaa tuokiota odotellessa rakenneltiin pahvilaatiikoihin kolmiulotteisia  tulevaisuuden koteja. Hienoja tulee.
  • Ennen siestaa oli vielä musiikin tunti. Suomen kielen e-kirjan oheismateriaalissa oli tosi hauska "RinkeliRäp". Voi millä riemulla sitä laulettiin. Sitten palattiin 1980-luvun musiikkitunnille ja lukuvuoden ekoille tunnille. Nyt laulettiin kouluvaarin johdolla kertauksen vuoksi kuorona ja vuorotellen bassopaloilla säestäen Jokainen halukas sai olla orkassa ja vastata kolmen sävelen (D-G-A) sävelmaisemasta. Kaikki hoitivat homma ok.
  • Sitten oli siesta. Juttelin rexin ja opettajien kanssa  lautakunnan asioista Ja kävin siirtämässä auto parkkisakko turvaan.  
  • Päivän viimeinen oppitunti oli katsomustunti. Käytännön syistä ryhmiä oli yhdistelty, ja  kaksi kakkosluokaa harjoitteli kirjastossa rehellistä pelaamista.
  • Kello 13.30 me kaikki lähdimme hyvillä mielin viettämään viikonloppua.
Vielä Peter Panista













Auroran koulu oli tänään auki ensi syksyn ekaluokkalaisille ja heidän vanhemmilleen. Koulun sisääntuloaulassa oli huikea kooste 4-6-luokkalaisten vava-kursseilla tekemistä Peter Pan- julisteista. Niin innostunut kuin niistä olenkin, en uskalla julkaista niitä, kun en ole ehtinyt pyytää vanhemmilta lupaa. Kiinnostuneet, kurikkikaa pääovea.

Kun saapui koulun ruokalaan/ auditorioon saattoi hämmästyä: Koulunäytelmän keskeiset lavasteet oli säilytetty. Voi! Sydän ihan liikuttui. Juuri näin. Ehkä jopa seuraavaan näytelmään saakka?

Oli upeaa  kuulla, kuinka kunnianhimoisesti Aurorankoululla suhtaudutaan Jukka Jokirannan kouluteatteriyhdistyksen pienen stipendin perusteella. toivomaan raporttiin  tästä  huikean hienosti onnistuneesta  prosessista. Kiitos jo etukäteen. Sen avulla edistetään hyvää.

Hyvää loppuviikoa  Auroran väelle ja 2N-luokalle! Nähdään vielä kerran ensi viikolla.
 

 


Ei kommentteja: