Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, maaliskuuta 23, 2022

Arviointia kehittämässä (jälleen :-))













HIENO päivä tänäänkin. Herätyskello soi 6.30. Ja bussi lähti 7.37. Ja juna Leppävaarasta 8.06. Ja ratikka nro 3 asemalta klo 8.35. Perillä Hakaniemessä klo 8.45. Ja sisällä Opetushallituksessa klo 8.52. Kahvit ja kroisantti ja sitten alkoi ohjelma.

OLIN saanut kutsun mukaan seminaariin, jossa kehitettiin Opetussuunitelman arviointiajattelua: 6.luokan arvosanojen kritteereitä ja Opsin perusteiden lukua 6.  Mukana oli  100 - pääosa livenä, osa etänä-  eri oppiaineryhmien asiantuntijaa. Minä kuuluin ns. Arkki-ryhmään, joka keskittyy oppiaineiden hyväksytyn suorittamisen (siis arvosanan 5)  ongelmiin yli oppiainerajojen.

LÄHES koko  OPH:n väelle tämä tilaisuus oli kahteen vuoteen ensimmäinen kerta tavata toisiaan. Talo oli tällä aikaa peruskorjattu, ja koristeltu upeilla taideteoksilla.

PÄIVÄN aikataulutus oli tehokas:

  • 9.15 Avaus
  • 9.45 Oppiaineryhmät töihin
  • 11.30 Lounas
  • 12.30 Oppiaineryhmien työ jatkui
  • 14.15 Kahvi
  • 14.30 Kuulumisia oppiaineryhmistä (Flingan avulla) ja tietoa kriteerityön jatkumisesta. 
  • 15.15 Tilaisuus päättyi

OMA ryhmämme ARKKI keskittyi keskeisten arvointiin liittyvien käsitteiden määrittelyyn. Kyllä läsnäkokouksen aito vuorovaikutus todella tuottaa parempia yhteisiä ideoita kuin vastava etänä.

SITTEN julkisilla kotiin päinvastaisessa järjestyksessä.

KRITEERITTYÖ jatkuu. Aineryhmät kokoontuvat vielä kaksi kertaa kevään aikana. Syksyllä OPH avaa kaikille mahdollisuuden kommentoida tuotoksia, ja tammikuussa 2023 pääjohtaja allekirjoittaa määräyksen 6. luokan kriteereistä eri oppiaineisii noudatettavaksi kevään 2023 lukuvuositodistuksissa.

EDUSKUNTAVAALIT pidetään huhtikuussa 2023. Kun hallitus on koossa, alkanee prosessi kohti seuraavaa opsia  muutaman vuoden kestävällä  tavoite- ja tuntijakokeskustelulla. Veikkaan.  

Ei kommentteja: