Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, tammikuuta 08, 2019

Töihin, töihin...

YLIOPISTON työvuosi on jaettu neljään periodiin. Joulukatko osui  II- ja III-perioidin väliin. Se alkoi periaatteessa viikon 51 alusta ja päättyy periaatteessa viikon 2 loppuun. Käytännössä lomaa ei kuitenkaan ole neljää viikkoa; minäkin korjasin tenttejä, arvostelin yhden gradun ja suunnitelin tuona aikana kevään opetusta. Ja jo tänään KT-didaktikoilla on työkokous.

III-periodin opetus alkaa ensi viikolla ja päättyy maaliskuun alussa 3.3.

Vs. didaktiikan lehtorin työtehtäviin kuuluu tässä jaksossa kolmen opiskelijaparin maisteriopetusharjoittelun ohjausta Viikin normaalikoululla. Harjoittelijoilla on parhaillaan menossa kuunteluviikko, ja ensi maanantaina he alkavat pitää omia tunteja 20 t viikossa, neljän viikon ajan.

Toinen kokonaisuus on kahdeksan kaksoistunnin paketti ryhmäohjausta "Opettaja työnsä tutkijana"-kurssilla. Kurssin luennot on pidetty syksyllä, ja nyt kokoonnutaan reflektoimaan artikkeleita ja videoita ja hiomaan omaa käyttöteoriaa. Kurssi on osa maisteriopintoja.

Lisäksi lupasin vetää aikuisopetuksen opiskelijoille 7* 2 tunnin luennot "Oppimisen tutkimuksen klassikoista". Luennoille on ilmoittaunut 63 opiskelijaa, joten aktivoivien työtapojen käyttöön on tullut hiukka lisää kierteitä. Mutta niitä kokeillaan.

MUUTOIN tammikuu kalenterissa on mukavasti väljää tilaa. Olen lupautunut fasilitoimaan Kokkolan rexejä ja osallistumaan Educassa Steiner-koulujen juhlapaneeliin.

Helmikuussa saakin juosta enemmän. NPDL-herkkuihin  saan taas perehdyttää  Keravan kehittäjäopettajia.  Kuun alussa on myös ReksiFoorum, jossa piipahdan puhumassa rehtorin (liian) monista tehtävistä.

Tutor-koulutustakin on myyty: Lahdessa johdattelen uusia tutor-opettajia parin minisession verran ja Kauhajoella koko päivän verran.  Ops-uudistuksestakin saa puhua; Saan palata Juvenalian väen kanssa  heidän alansa opsiin.

Ei kommentteja: