Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, toukokuuta 30, 2011

Ops-uudistus 2011 Aurorassa. Osa III

KEVÄÄN viimeinen YT, ja listalla OPS. Kävimme pitkään keskustelua kahdesta opsiin liittyvästä asiasta: (1) valinnaiskursseista ja (2) numerotodistuksista.

Opettajien mielipiteet ovat 5.-6.-luokkien valinnaiskurssien suhteen eläneet tämän lukuvuoden aikana. Vielä itsearvioinnissa niiden puuttuminen oli "punaisten" asioiden listalla. Tänään ei kuitenkaan niihin palaamiselle riittänyt tahtoa. Esitän siis johtokunnassa sittenkin tuntijaon pitämistä viime syksynä hyväksytyssä muodossa.

Oppilaat olivat toivoneet numeroarvostelun aientamista. Espoo on kuitenkin linjannut, että 1.-4.-luokilla annetaan sanallinen todistus, mutta sitä voi täydentää haluttaessa numeroilla. Keskustelujen jälkeen päädyin muuttamaan omaa esitystäni johtokunnalle sellaiseksi, että  lopullinen päätös numeroilla täydentämisestä ja missä ainessa numerot annettaan, päätetään lukuvuosisuunnitelmassa. Näin saamme lisää aikaa asian pohdinnalle eri näkökulmista.

MUUTEN päivä meni siivillä. Ideoimme ensi lukuvuoden liikunnan opetusta ja lukuvuoden aloitusseminaaria.

PS. Sain express-kutsun huomiseksi OAJ:n koulutuspoliittiseen toiminkuntaan. Talosta vastaa huomenna vararehtori Kaija Kuivanen.

Ei kommentteja: