Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, toukokuuta 25, 2011

Vieraita Rovaniemeltä ja muutama muu asia

Rovaniemeläisrehtorit kävivät myös Aurorassa Kelpo-
opintomatkallaan. Heitä kiinnosti erityisesti ryhmä-
integraatio. Kuvassa oppilaan äiti kertoo kuusi-vuotisesta
hankkeestamme.
TIISTAI oli koleerikolle sopiva päivä. Touhua riitti. Aamulla sain  isännöidä viehättävää rehtori-ryhmää. Tulivat tarkastamaan, pitikö Rovaniemelle talvella luennolla kertomani paikkansa vai ei. Kahden päivän reissuun mahtui tutustuminen useaan kouluun.

SOVIMME infossa kevätjuhliin bussillalähtevien oppilaiden valvojat. Klo 18 näytökseen lähtevät tulevat koululle klo 16.30. Valvojina ja ovat Katri Schiray ja Pirjo Lilja. Paluu koululle on noin klo 20. Klo 19 näytökseen lähtevät tulevat koululle klo 17.30. Paluu koululle on noin klo 21. Valvojina bussissa ovat Ulla Hämäläinen ja Risto Schiray.

VIRKA-ASIOITA täytyi paapoa. Toisen ela-opettajamme tehtävään on jätetty jo kaksi hakemusta. Molemmat muodollisesti päteviä ja osaavia, mikä on hieno juttu. Lähetin heille virtuaalihaastattelukysymykset.

Se varmistui, että Pia Mäki-Kokkila voi jatkaa meillä ensi lukuvuoden kolmantena elana. Meille tulee komea tukitiimi! Ensi syksyn 5.-6.-luokkien opettajien tilanne on sellainen, että Ismo Lehikoinen ja Kaija Kuivanen jatkavat omien luokkiensa kanssa; Kolmen muun luokan  osalta opettajatilanne on vielä vaiheessa. Yhden viran osalta hakuprosessi on edelleen auki. Toinen avautunee haettavaksi huomenna. Kolmas ensi viikolla. Lopulliset päätökset jäävät kaikkien niiden osalta varmasti kesäkuulle.

Lähetin eteenpäin esityksen siitä, että Aurorassa avattaisiin kaksi vakinaista luokanopettajan virkaa lukuvuodelle 2012-13.

REHTOREILLA on mahdollisuus esittää henkilökohtaisia palkanlisiä (suomeksi palkankorotuksia) hyvin työnsä tehneille. Ensimmäisen esityksen lähetin tiistaina. Pari seuraavaa viimeistään torstaina.

OPPILASHUOLTORYHMÄ piti tiistaina kevään viimeisen kokouksensa. Kävimme vielä läpi ekaluokkien kokoonpanoa ja ensi lukuvuoden avustajatilannetta. Arvioimme omaa toimintaamme ja kävimme läpi ops-tekstiä OHR:ää koskevalta osalta. Suuria muutoksia ei nyt meistä  tarvita, viilausta toki. Eniten sytyimme vuosikelloideasta, ja Hanna-opettaja aloittaa sen teon vielä tällä viikolla.

OPPILAIDEN ihmissuhdekahnaukset näyttävät nousevan tärkeäksi osaamishaasteeksi. Yritin luokanopettajan ja osallisten kanssa ratkoa yhtä pitkään jatkunutta jännitteistä ihmissuhdetta, mutta aina valmista ei tule.

Prinsessa Ruusunen- leffan esitykset
klo 18 ja 19  to 26.5.2011
KOULUPÄIVÄN jälkeen ajoin Helsinkiin ja hain Ruususen molemmat leffaversiot. Niistä lyhyempi näytetään kahden yön kuluttua Tapiola-salissa.  Katsoin 22-minuutin mittaisen version itsekin nyt ensimmäisen kerran ilman katkoja. Söpö juttu. Musiikki liimaa tarinaa hienosti yhteen. Ja millaisia elokuvanäyttelijöitä meillä onkaan!

"PÄIVYSTÄVÄNÄ DOSENTTINA" sain antaa kahdellekin ammattilaiselle "puhelinkonsultaatiota".

ILLALLA naputin johtokunnan kokouksen esityslistan, ja laitoin sen menemään  emailina  aamutuimaan. Skypellä olin vielä yhteydessä Komulaisen Anttiin, jonka maailmanympärystamatka vaimonsa kanssa on edennyt Thaimaaseen. Pari  palaa Suomeen ensi viikolla. Hieman ideoimme, kuinka maailma tulisi paremmaksi.

YÖLLÄ huomasin valmistelevani kevätjuhlapuhetta :-)

Ei kommentteja: