Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, tammikuuta 04, 2011

Kaksi välityöpäivää

EILINEN päivä oli mukavan leppoisa. Tein aamun hommia kotona  ja iltapäivän konttorilla. Tunsin itseni oikein aikaansaavaksi, kun heitin roskiin muka tärkeänä säilytettävää  paperiromua 90-luvulta!

Hiljaista oli.  Paikalla laitoshuoltajat ja Kari . Muutama puhelu. Sisäposti ei kulje. Koulusihteerin koneen naputus...

Kevään tukiopetus- ja kerhotilanne näyttivät hyviltä. Voimme jatkaa samalla volyymillä.  Lasken tänään vielä tarkemmin vapaana olevan tuntimäärän (jolla voidaan esim. palkata pätkäopettajia, jos tarvetta tulee).

Tänään edellisinä vuosina

Tsekkasinpa blogista, millaisissa tunnelmissa sitä on muutamana  aikaisempana vuonna  kevätlukukautta valmisteltu.

Vuoden 2010 tammikuun alkua sävytti Sellon murhien tuoma murhe. Kokonaisbudjettia yritettiin ottaa haltuun. Uinnit olivat vasta alkamassa. Ja TIPin  kevättä suunniteltiin. Työn alla oli Luokanopettajan Päiväkirja.  Iloa hankin näköjään lukemalla kasvatuksen klassikoita, mm. Pestalozzia.. Suunnittelin innoissani maahanmuuttajille suunnattua didaktiikan koulutusta.

Vuonna 2009 olimme juuri palanneet raskaasta Diasporasta. Koulu alkoi oikeissa luokissa. Iloa oli hankittu myös Koskenniemen kasvatuskirjoista.

Vuoden 2008 näytän avanneen vetämällä yhteen vuoden 2007, joka oli ollut Auroran koulun 50-vuotisjuhlavuosi. Jetti oli juuri suoritettu.  "Sata sanaa opetuksesta"- kirjan käsikirjoituksen viimeiset korjaukset  oli juuri lähettety kustantajalle. Kirja ilmestyi sitten tammikuun lopulla.  Rexi oli intoa täynnä, eikä tiennyt kesän  murheista mitään.

Vuoden 2007 alun tunnelmat piti kaivaa Spaces-blogista. Niihin  kuului tulospalkkiokokeilun ideointia. Olimmekin ainoa koulu Espoossa, joka siihen tarttui. Ja seuraavana vuonna saimme mukavat palkkiot. Vuonna 2008 emme enää lähteneet mukaan kisaan. En tiedä, lähtikö jokin muu koulu, mutta kesken vuotta kaikki tulospalkkiohankkeet peruutettiin.  SixMix oli ilon aiheita. Minut oli juuti kutsuttu puhumaan ruotsinkielisille rexeille Vanajalinnan...

Ja takaisin tähän päivään

Selailuja tehdessäni huomasin, että vanha spaces-blogini piti siirtää WordPressiin. No se on nyt tehty. Vanhan uusi osoite on http://marttifi.wordpress.com/

Virkaelämän puolella tänään jatkuu kevätlukukauden toiminnan reunaehtojen ja seurannan suunnittelu. Alkamassa on siis toinen kokonaisbudjettivuosi. Meidän on kehiteltävä koulusihteerin kanssa omatekoinen malli käytettävissä olevien tuntien seurantaan, kun tuo virallinen  ohjelmisto ei oikein meitä siinä tue. Tänään luonnostelen  myös vuoden ensimmäisen viikkokirjeen henkilökunnalle.

Siviilielämän puolella työstän tällä viikolla omaa osuuttani Luokanopettajan päiväkirjasta. Ja  rupean kirjoittamaan konkreetisti  lisää Sadan suuren kasvattajan tekstejä. Kaikkineen kevät näyttää sivuharrastusten osalta kevyemmältä kuin menneinä vuosina. Mitään erityisen jännittävää ei ole sovittu. Ehkä hyvä niin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Työn iloa ja hyvää vuoden alkua toivottaa koulusi oppilaan perhe Sinulle ja koko kouluyhteisölle!

Martti kirjoitti...

Kiitos