Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, tammikuuta 10, 2011

Miksi kaikki kiva kielletään?

Valtava lumikinos houkutteli lapsia.  Sinne  kiipeily joudutaan kieltämään.
MAINIO maanantai. Piha tosin oli ihan sohjona. Ja katoilta pudotettiin lunta, niin että kaikki paikat ovat sitä täynnä.

Traktorien kasaama valtava kinos olisi mitä mainioin leikkipaikka, mutta sille kiipeily on turvallisuussyistä jouduttu nyt kieltämään. Niin kivaa kuin olisikin hyppiä voltteja takaperin. Lumikasassa on vaarallista keppejä.  Ja kuten arvata saattoi, jotkut kuitenkin tönivät toisia, pienempiä kukkulalta alas. Ja sitä tönimistä oli sitten koulun jälkeen selvitelty nyrkein.

Kaikkea kivaa ei kielletä. Sellainen kiva on kiellettävä koulussa, joka on vaarallista. Kinos on. Toivotaan, että talvi palaa taas pian ja pääsemme siestoilla luistelemaan.

ILTAPÄIVÄLLÄ ajoin Helsinkiin ja vein Saiturin nauhat kopioitaviksi. Homman pitäisi olla valmis tämän viikon aikana. Sen jälkeen pudotamme koteloihin kannet, ja Koti & Koulu ry jakaa dvd:t ne tilanneillle 80 perheelle.

Kävin myös kahvilla Soklassa (OKL:lla). Tapasin mm. Kansasen Pertin ja Hytösen Juhanin. Sähköpostiin kolahti myös tuoreimman Luokanopettajalehden pdf-versio. Se löytyy pian Luokanopettajanliiton sivuilta.

1 kommentti:

enkeliporsas kirjoitti...

Kivan kieltämistä on joskus vaikea perustella pienille oppilaille. Olen käyttänyt esimerkkejä, ikäviä tapahtumia, joita matkan varrella on tapahtunut.

Lumikasasta on holahdettu ikkunasta verissäpäin läpi tai pudotessa takaraivo on osunut aidan metalliseen kannattimeen.