Kirjoja

Kirjoja

torstaina, marraskuuta 04, 2010

Miten tässä nyt taas on torstai...

Saksalaisvieraat 6ac-luokassa.
JOS eilen oli sellainen duunaripäivä, jossa sai kääriä hiat ja hiki virtasi, niin tänään oli sellainen herrastelupäivä. Päälläkin valkoinen  paita ja  kravatti kaulassa. Ylen Mirja Holste oli ohjannut meille 12 saksalaisopettajaa.

Vieraat saapuivat ja klo 10, ja he viipyivät klo 13:een. Ohjelmaan mahtui keskusteluja rehtorin ja opettajien kanssa, koululounas, tuntien seurantaa mm. 6ac-, 6b-, 5a- ja 3c-luokissa sekä  skidimixeissä. Lisäksi heille näytettiin ts-opetusta, teatterikerhotoimintaa ja. nallejumppaa.

Saksalaisvieraamme olivat hyvin ystävällisiä. Heitä ihastutti mm. koulun perheenomainen tunnelma sekä  oppilaitten rauhallisuus ja iloisuus. Kaikki tekivät töitä. Saksassa oppilaita testataan, ja testituloksiin tuijotetaan. Ja millaisen joulukorin he toivataan. Maiskis.

Piipahdin myös kansliassa. Sovimme koko henkilökunnan hätäensiapukoulutuksesta.  Vastailin säköposteihin. Johtoryhmäkin piti palaverinsa. Oppilasparlamentti on nyt koossa. Ensimmäinen kokous on ensi viikon tiistaina.

Koulupäivän jälkeen ajelin Porvooseen upouuteen Albert Edelfeltin kouluun innostamaan porukkaa kaikille yhteisen koulun ideaan. Vedin kaksi sessiota. Porvoossa eletään kovia aikoja. Terveisiä kaikille Susanna Kareiselta, vanhalta ela-opettajaltamme.

Ei kommentteja: