Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, marraskuuta 10, 2010

Wanhaan Satamaan

Kuva Wanhan Sataman nimellä kulkevista
konferenssitiloista (entiset  Katajanokan  makasiinit
 nykyasussaan)  on  lainattu netistä.
KELLO on soinut. Maa on valkoinen ja ilma pimeä. Pian pitää kerätä kamat ja lähteä ajelemaan  kohti Katajanokkaa.

Opi ja kasva- messujen porukka on kutsuttu paikalle klo 8.30:ksi.  Osastojen on oltava valmiit
klo 10.30.  Periaatteessa touhu alkaa kello 11, varsinainen ohjelma kuitenkin vasta klo 12. Tuolloin puhuvat Opetushallituksen pääjohtaja sekä Helsingin ja Espoon opetustoimenjohtajat ja Vantaan perusopetuksen johtaja.

Isossa salissa on kolme tunnin, puolentoista sessiota,  ensimmäinen klo 13, viimeinen klo 16 alkaen. Pienemmissä  (Espoo, Vantaa, Helsinki 1 ja Helsinki 2, Oppilashuolto 1 ja 2) vaihtuu tietoiskijä puolen tunnin välein. Ensimmäiset tietoiskut alkavat klo 12.30, ja viimeiset klo 17.00. Eri osastojen tietoiskuja on hieman porrastettu.

Keskikäytävän molemmin puolin on Kelpo-pilottihankkeen koulujen osastoja. Espoosta mukana on  7 koulua: Aurora, Eestinkallio, Kantokaski, Keinumäki (ART), Meriusva, Nöykkiö ja Ruusutorppa kahdella osastolla. Helsingillä on 20 osastoa ja Vantaalla 6. Omat osastot on myös oppilashuollon kehittämishankkeella ja yhteistyökumppaneista ainakin  MLL:llä,  Koulutuksen arviointikeskuksella, Kauniaisten unelmakoulu-hankkeella sekä itse pks-seudun  Kelpo-hankkeella.

Messujen ideana on jakaa hyviä oppilaitten tukeen liittyviä koeteltuja käytänteitä. Messuille on kaikille vapaa pääsy. Ilmoittautuneita on yli 600.

Auroran osastolla on avattavissa opettajat Hanna Haapamäki, Seija Konsti, Riina Solantaus ja Sirpa Wass. Minä olen aika lailla jumissa Espoon tietoiskusalissa numero 108 klo 12.30- 17.00. Olen luvannut juontaa session. Auroran tietoiskun vuoro on klo 14.-14.30. Kukin tietoisku kestää noin 15 minuuttia.

Ohjelma jatkuu klo 18:een, jonka jälkeen osastot puretaan. Ja talon olisi oltava tyhjä klo 20.


JOTEN LOPPUOSA lastusta on vielä työmaata. Jos vain aikaa jää, laitan tähän lastun perään tuokiokuvauksia.

UUTINEN nro: 1  klo 12.20

Messuja ollaan juuri avaamassa. Opetussuunnitelman perusteisiin tehdyt muutokset on nyt hyväksytty. Tärkeä asia. Uudet tekstit löytyvät allaolevasta osoitteesta: http://www.oph.fi/download/127373_Perusopetuksen_opetussuunnitelman_perusteiden_muutokset_291010.pdf


UUTINEN nro: 2  klo 13.10

Espoon tietoiskut ovat alkaneet. Menossa on Meriusvan esitys,  jonka kävi kuuluttamassa sisään opetuspäällikö.  Oma salimme on mukavasti täynnä. Yleisössä mm. lautakunnan puheenjohtaja. Hienoa.


UUTINEN nro: 3  klo 16.00

Espoon tietoiskut jatkuvat. ART on ihan loppuun myyty. Lounaaksi lindströmin pihviä ja oikeaa perunamuussia. Vuorossa nyt Ruusutorppa.  Kaikista iskuista otettu  minuutin verran nauhalle. Isossa salissa paneeli lastebn hyvinvoinnista. Myös omalla osastollamme käy ystävällisiä ihmisiä- mm. meiltä Eestinkallioon siirtyt Merja-ela.

Ohjelma jatkuu vielä...Ei kommentteja: