Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, syyskuuta 22, 2010

Luunjaan koululeirille toukokuussa 2011?

Ripa tykittää bassoa Luunjassa vuonna 2005.

AURORAN koulun yksi ehkä upeimpia toimintamuotoja on ollut Luunjan koululeiri  Virossa lähellä Tarton kaupunkia. Ensimmäinen koko koulun viikon leiri, johon saivat lähteä kaikki halukkaat oppilaat, opettajat ja vanhemmat, toteutui vuonna 1996. Leirin vahvuus on ollut noin sata henkeä. Viimeisen kerran leirille lähdettiin vuonna 2008. Leirin johtajina ovat toimineet mm. Timo Hyvönen, Jukka Sarpila ja Julia Uotila.

Luunjan leirin omistaja Reet Rannasaar soitti minulle tänään ja ehdotti, että tulisimme taas. Minä hiukka innostuin. Otan asian esille maanantaina opettajien YT-istunnossa, ja johtokunnassa keskiviikkona.

Ongelma on arvattavissa: Perusopetuksen on oltava ilmaista. Kaikilla halukkailla lapsilla on oltava oikeus lähteä leirille. Mutta kaikilla ei ole varaa osallistua leirimaksujen vapaaehtoiseen keräykseen. Myös Koti ja Koulu ry:ltä on kysyttävä, suostuisiko se edelleen toimimaan rahojen keruun osalta kumppanina.

Blogin oikeassa yläreunassa on avattu pikaäänestys. Kannattaisiko koulumme leiri  Sinusta järjestää? Leiri olisi toukokuussa, viikolla 20 tai 21. Leirin toteutuminen edellyttää, että jokaista lähtevää lasta kohti kerätään noin 200- 300 euroa. Mukaan lähtevät huoltajat maksaisivat itse omat kulunsa.

Ei kommentteja: