Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, syyskuuta 19, 2010

Takaisin kotona

Taas Helsingissä
PIENI(kin) loma teki hyvää ja tuli tarpeeseen. Vaikka Tallinnassa satoi koko ajan. Tri Atkinson sai jäädä Espooseen.

Laiva tuli juuri satamaan, ja nyt on vähän tehtävä töitä, että viikko lähtee käyntiin. Alkamassa on jo kuudes kouluviikko.  Takana on viisi, ja syyslomaan matkaa kolme viikkoa. Millaisissa tunnelmissa oltiin samaan aikaan vuosi sitten?

Vuosi sitten- ja nyt

Viime vuonna näihin aikoihin meillä oli auki sope-luokan paikka. Nyt täytämme 4a-luokan opettajan paikkaa. Maanantaina ratkeaa, löytyikö on sopivin ja pätevin. Jollei, prosessi jatkuu. Perjantaina keräsimme Nälkäpäivärahaa- niinkuin vuosi sittenkin.

Viime vuonna pyöritimme Kolme iloista rosvoa- kuunnelmasarjaa. Nyt kuvaamme videosarjaa erilaisista opettajista. Viime vuonna sain esitellä Auroran koulun taidetoimintaa Opetushallituksen seminaarissa- tänä vuonna - muutama aika sitten- yksi seminaarissa ollut latvialaisopettaja toi ryhmän  kollegoitaan  meille.

Viime vuonna näihin aikoihin oli sijaiskielto päällä, ja pohdimme, kuinka Espoon YU-kisoihin osallistuminen järjestetään. Samaa pohdimme nyt, kun jokainen tunti on kokonaisbudjetin vuoksi kortilla.

Koulukerhoasioissa olemme nyt edellä viimevuotisesta aikataulusta ja se on hyvä. Viime vuonna johtokunnan kokous oli jo viikolla 8, nyt viikkoa myöhemmin.

Viime vuonna pohdin blogissa oppilaiden motivaatiota -tänä syksynä sama teemaa tarkastellaan pedagogisen ohjauksen käsitteen kautta.

Ympäri käydään yhteen tullaan?

Ei kommentteja: