Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, syyskuuta 25, 2010

Terveisiä Akaasta

Mikko Salonen avaa VESO-päivää.
HIRVIALHON  koulun juhlasaliin oli kutsuttu lähes 160 Akaan ja siihen pian liittyvän naapurikunnan opettajaa päättämään kaksivuotista Tykes-hanketta. Merkittävää ja monitasoista hanketta veti Mikko Salonen. Minut oli kutsuttu tähän viimeiseen sessioon aamupäivän alustajaksi.  Jukka Jokirannan ja 6ac:n oppilaitten kanssa tehdyt sketsit opettajatyypeistä toivat hyvää mieltä.

Iltapäivällä reflektoin sitten ulkopuolisena koulujen hankeraportteja "oppimismarkkinoilla". Paljon Akaan kouluissa tapahtuu. Koulujen resurssitaso on kaukana espoolaisesta, mutta innostusta uuden kehittämiseen se ei ole tappanut. Kouluissa on vahvistettu jaettua johtajuutta, tiimi- ja johtoryhmärakennetta, tiedonkulkua ja mm. aitoa dialogia. Minun annettavani rajoittui konkreetteihin yhteisöllisyyden rakentamisen keinoihin, kuten koko koulun yhteiseen toimintaan (meillä esim. koko koulun näytelmät). Niinikään nostin esiin kaksi yhteisöllisyyspyrkimyksissä usein unohdettua ryhmää: oppilaat ja vanhemmat. Kuinka osaallistaa oppilaat omaan opiskeluunsa, ja kuinka luoda huoltajille heitä innostavat kasvatuskumppanuuden foorumit.

Akaalaiset olivat ahkerasti benchmarkanneet muita kouluja- ja espoolaiseen Meriusvaan tehty vierailu oli todella sytyttänyt usean koulun syventämään alkuluokka-ideoitaan.

Erinomaisen upeaa minusta oli sekin, että sivistystoimenjohtaja osallistui koko päivän tähän Vesoon.

2 kommenttia:

Jukka kirjoitti...

Kiitos innostavasta esiintymisestä! Ajatuksia herättävä tilaisuus.

Jukka Oksa

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset myös riviosastolta. Toivottavasti osaamme käyttää kuulemiamme ajatuksia pienemmilläkin resursseilla. Ja mukavaa lukuvuotta Auroran koulussa. Jatketaan kehittelemistä.