Kirjoja

Kirjoja

torstaina, syyskuuta 09, 2010

Koulupäivä nro 18

TAAS on torstai. Takana 17 koulupäivää, ja alkamassa 18:s.  Tai on alkanut jo. Olen aamuvirkkuna ehtinyt  lähetellä  virkaemaileja virastoon. Avoinna olevaan 4a-luokan opettajantehtävään on toistaiseksi seitsemän hakijaa, ja osalta olen jo saanut vastaukset virtuaaliseen haastatteluun. Opetustuokiot ja haastattelut alkavat ensi viikolla.

EILINEN oli leppoisa päivä. 5.-6.-luokkalaisilla oli yleisurheilupäivä- ja talossa oli tosi väljää. Kävin virastossa kahdessa neuvotellussa, ja molemmissa oli oikein kiva tunnelma. Vihdoinkin budjettiraporteissa näkyi korjatut TIP:in palkkamenot. Iltapäivä menikin eHijatin parissa. Rehtori naputteli koneelle opettajien tuntimääriä, ja kone pudotti tiedot opettajakorteille, joiden perusteella opettajien palkat maksetaan.

Kokosimme myös  alustavasti omia ideoitamme ryhmäintegraatiopedagogiikasta yläkoulussa.

TÄMÄN PÄIVÄN  tehtäväkattaus on runsas. Pian  viimeistelemään eHijatin opettajakortteja. Mukavaa kuulla myös, millaista innostusta kolme KelpoII-koulutuksessa (perehdymme uusiin tapoihin tukea oppilaita opiskelussa) ollutta opettajaamme tuovat mukanaan.

Klo 10:ksi  meille saapuu kolme vierasta Unescon kansallisesta komiteasta Liettuasta sekä paikallisesti opetushallituksesta. He kiertävät pohjoismaissa ratkaisemmassa, kuinka koulu voi avautua luovuudelle. Suomen Opetushallitus oli ystävällisesti ohjannut heidät meille. Näytän heille dioja, ja kierrätän koululla muutamassa luokassa. Siestalla demoamme heille juuri käynnistyvää kerhotoimintaamme.

FLUNSSA on siis iskenyt muutamaan aikuiseen, ja sitkeästi.

Ei kommentteja: