Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, tammikuuta 12, 2010

Uimahallille

TÄNÄÄN on uintipäivä. Auroran rehtori muuttaa kansliansa Ikea-kassissa Kuninkaantien uimahallille. Uinninopetuksen turvallisuusjärjestelyt vaativat, että jokaista ryhmää kohden oppilaita on suihku- ja pukeumistiloissa vartioimassa sekä mies- että naisopettaja. Koulunkäyntiavustaja ei riitä.

Uintien vuoksi saatan hieman myöhästyä oppilashuoltoryhmänkokouksesta. Kokous on tosi tärkeä: lyömme kevään ohjelmaa lukkoon ja pohdimme pienluokkiemme opetuksen järjestelyjä muutaman seuraavan viikon ajalle.

EILINEN MAANANTAIPÄIVÄ sujui koululla oikein mukavasti. Kummimummi Marjattakin oli apuna. Koulusihteeri sai käsiteltyä viime vuoden viimeiset laskut, ja näyttää siltä, että pysymme budjettikurin raameissa. Pystyimme siirtämään TIPIN kerhorahoja tälle vuodelle 10 000 euroa- mikä on tosi hieno juttu.

Talvisäästä on lapsille paljon riemua. Opettajat järjestelivät koululle hankittuja luistimia ja suksia sellaiseen kuntoon, että pian voimme aloittaa siestalainaamotoiminnan. Raija Herrala ideoi hommaa oppilaittensa kanssa.

Jäälle kengillä meneminen on kiellettyä turvallisuussyistä, ja se tahtoo unohtua. Jouduin kuuluttamaan säännöstä, ja lupaamaan puoli tuntia jälki-istuntoa sääntöä uhmaaville oppilaille. Huom! Koulun kuulutuslaitteisto on siis saatu taas toimimaan!

Ei kommentteja: