Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, tammikuuta 31, 2010

Sensuuria tässäkin blogissa?

ARVOSTAN julkista keskustelua opetusta ja kasvatusta koskevissa asioissa. Siksi mm. pidän säännöllisesti tätä blogia. Uskon myös, että näiden lastujen avulla voi seurata, mitä suomalaisessa ja espoolaisessa koulumaailmassa tapahtuu. Sellaista palautetta on tullut.

BLOGISSA piipahtaa päivittäin varsin paljon ihmisiä. Ja tietysti blogin pitäjää aina ilahduttaa, kun joku myös vaivautuu kommentoimaan lastuissa esitettyjä ajatuksia.

BLOGIN pitäjän vastuulla on bloggerissa hyväksyä jokainen kommentti. Tekniikka on sellainen, että kommentti tulee näkyviin, vasta kun blogin pitäjä sen hyväksyy. Haluan myös avoimesti kertoa, että olen tänään pian neljä vuotta jatkuneen blogiharrastelun historian aikana ensimmäisen kerran hylännyt jonkin kommentin.

Nettimielipidekirjoittelussa on syntynyt niin lehtien yleisönosastoilla kuin blogeissakin uudenlainen ilmiö: nimimerkin takaa ilkeily. Minusta se ei ole terve ilmiö. Ymmärrän hyvin, että epäkohtien esiinnostaminen vaatii joskus rohkeutta, ja siksi on hyvä, että niistä voidaan kirjoittaa nimimerkillä. Mutta ilkeily on toinen juttu. Ilkeilyssä ei pyritä ratkaisemaan mitään ongelmaa, vaan halutaan nolata joku toisten silmissä. Nyt julkaisematta jääneen kommentin tulkitsen pitkän harkinnan jälkeen tällaiseksi ilkeilyksi. Pahoittelen, jos kirjoitus oli tarkoitettu rakentavaksi. Joka tapauksessa viesti on tullut minulle perille. Ja minullehan se oli nimenomaan tarkoitettu.

TOIVON, että tämä blogi voisi olla foorumi, jossa keskustellaan avoimesti joskus räväkästikin koulumaailman asioista. Erilaiset mielipiteet luovat kehittymiselle dynamiikkaa. Haluan kuitenkin, että blogikeskustelua sävyttää kaikkia kunnioittava pohjavire. Pyrin noudattamaan ohjetta lastuissa itse, ja toivon samaa muilta kommenteissa.

Ei kommentteja: