Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, marraskuuta 10, 2009

Tiistaipäivän tärkeät asiat


KUVA: Kaikki ei ole sujunut sikainfluenssan torjunnassa ihan nappiin, mutta olisiko tässä netistä löytyneessä kuvassa jo hiukka liioittelua?

H1N1-INFLUENSSA on nyt levinnyt niin laajasti espoolaiskouluihin, että sairaustapausten koulun tason tiedottamisesta eteenpäin luovutaan.

Aurorassa useilla luokilla on kipeinä (toki monista eri pöpöistä) jo noin 20 %:kin oppilaista. Opettajatiimien tehtävänä on nyt varautua vielä rajumpiin ja viikonkin mittaisiin oppilaitten poissaolomääriin ja myös tilanteisiin, joissa sairastuneille kollegoille ei saada sijaisopettajaa. Rehtorin ohje on, että Aurorassa oppilaita ei jätetä yksikseen odottamaan, että rinnakkaisluokan opettaja piipahtaa katsomassa heitä. Poikkeustilanteissa oppilaat kootaan eri luokista yhteiseen tilaan.

Arvioiden mukaan flussa-aalto kestää ihan jouluun saakka, joten kaikilta tarvitaan joustavuutta. Lapsia ei saa lähettää kouluun sairaina. Jos lapsi sairastuu koulupäivän aikana, vanhempien odotetaan tulevan viivytyksettä hakemaan hänet kotihoitoon. Kouluun ei saa palata, ennenkuin oireet ovat kadonneet. Ainakin yksi kuumeeton päivä tarvitaan. Tässä tärkeä linkki www.espoo.fi/influenssa. Blogin oikeassa reunassa on lisää linkkejä virallisille info-sivuille.

KOULULAISTEN rokottamista suunnitellaan kuulema parhaillaan. Lehtitietojen mukaan ne alkavat 23.11. Kaikkein järkevintä olisi toteuttaa rokotukset kouluissa kouluaikana.


TIISTAITYÖPÄIVÄ on täynnä haastavia työtehtäviä. Mm. avustajapalveluiden jakamisessa käytössä olevilla resursseilla saa käyttää koko koulun luovuuskapasiteetin. Onneksi sitä on. Oppilashuoltoryhmässä on niinikään ohi normaali listan vaativia asioita, jotka edellyttävät kykyä ratkaisuihin. Lisäksi olen luvannut työstää valmiiksi huomiseksi Espoon rehtorien Hampurin opintomatkan blogi-matkaraportin.

PS. KoKo-Espoon julkilausuma Espoon päättäjille (löytyy linkkinä blogin oikeasta marginaalista) on pysäyttävää tekstiä. Espoolaisvanhemmilla näyttää olevan varsin terävät hampaat (ja kieli) :-).

Ei kommentteja: