Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, lokakuuta 22, 2007

9 viikkoa jouluun!



NIINKUN VUOSI SITTEN jo paljastin: olen jouluihminen ja Elvis-fani. Siksi lastussa tällainen kuva. Siksi myös tänä maanantaina alkanut yhdeksänviikkoinen vuoden IV kvartiili on minulle nimenomaan nousua kohti joulua. Luulen, että joulu on ainoa kohta vuotta, jonka oikeasti varaan lomaksi.

TÄMÄ VIIKKO 43 on paluuta arkeen - toivottavasti virkistäytynein voimin. Meillä on takana kunnon syysloma, josta muut koulut ovat kuulema kateellisia. Muutama avainopettaja on poissa kuvioista, mutta kaverit kyllä paikkaavat. Vieraitakin kestitään. Tällä viikolla vierailupäivä on keskiviikko, ja vuorosa on psykologeja, Smart-Board-asiantuntijoita ja itse opetuspäällikkö. Viikon teemana on "Kadonneen käytöksen metsästys", ja se starttasi tänään. Viikon jännityksen aihe on, kuinka käy poikien futisjoukkueen huomenna semifinaalissa?

VIIKKOA 44 leimaa kehittämiskeskustelut. Maanantaina sellainen on myös itselläni oman esimieheni Marjo Tuoriniemen kansa. Oliver Twistin harjoitukset alkavat. Tunnen jo, kuinka veri alkaa virrata suonissa. Lokakuun käytösteema siirtyy arkeen: " Koulunkäyttäytymisen kuvioita " .

VIIKKO 45 tehdään töitä.

VIIKKO 46 tehdään töitä.

VIIKKO 47: vieläkin painetaan täyttä vauhtia.

VIIKKO 48 on marraskuun viimeinen viikko- ja se merkitsee, että juhlakausi alkaa näkyä arjessa. Uusi käytösteema: pukeutuminen on huomion kohteena ja ennakoiden myös joulukuun "juhlakäyttäytyminen" . Adventtikausi alkaa Auroran kappelissa.

VIIKKO 49 huipentuu Suomen 90-vuotisjuhlalounaaseen torstaina ja päättyy koko henkilökunnan virkistäytymiseen. Elvis nimittäin tulee Suomeen 7.12 ! Tai tarkemmin peräti kolme. Juhlimiseen on varaa, kun maanantaina lyödään lukkoon TUPA-pistetilanteemme.

VIIKKO 50: on luokanopetusviikko. Vaihtotunteja ei enää ole. Koulun 50-vuotisjuhlakonsertissa soi rokki maanantaina. 0-4-luokat työstävät komean kuusijuhlan v 1957 lauantaiksi.

VIIKKO 51. Juhlinta päättyy keskiviikkona 5-6-luokkien Oliver Twistiin ja perjantaina jaetaankin sitten todistukset. Sitten alkaa joululoma.

Ei kommentteja: