Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, kesäkuuta 15, 2007

Rexi goes loma, blogi goes tauko

VIIMEINEN TYÖPÄIVÄ takana. Edessä neljä viikkoa lomaa. Periaatteessa.

KAKSI KESÄTYÖVIIKKOA meni nopeasti. Mitä jäi käteen?

Olin kuvannut itselleni kaksi ensimmäistä viikoa edellisen kauden nollaamiseen ja rästeihin. Niin tapahtui. Kehittämiskeskustelujono lyheni, mutta vielä kolme jää syksyn alkuun. Paperipinoja syötettiin silppuriin, mutta niitä riittää vielä pöydällekin- ja kansioihin. Lukkareiden pääperiaatteet ovat selvillä, mutta konkreetti koonta on yhä vielä vaiheessa. 1+1 opettajaa puuttuu. Mutta no hätä. Kehystilanne on vahva- oppilasmääräkin on kasvanut jo kymmenellä odotetusta.

Nyt oli aikaa laskea pulssia alas. Luovuus tarvitsee joutilaisuutta. Oli aikaa antaa kotikiriitikkona palautetta kahdenkin rexin väitöskirjaluonnoksiin. Oli hienoa saada vuosi sitten ( 23.6) aloitettu didaktiikka-projekti loppuun. Laitoin tänään aamulla kässärin kustantajalle. Elokuussa kuulema kuuluu, onko sille käyttöä.



KOULUKIINTEISTÖÄ on korjailtu. Keittiön remontti on vaiheessa. Seinäpintoja on purettu. Ruokasalin ilmanvaihtoa tehostetaan ja itse keittiöpuolelle uusitaan koneita. Portaikkoon hitsaillaan kaiteita. Suursiivous on viisaasti tästäkin syystä jätetty elokuulle. Apulaissheriffi Ulla on Immun kanssa laatinut anomukset kalusteiden uusimisesta. Paineita tuo mm. iltapäivätoiminnan käynnistyminen.

LAUTAKUNTA hyväksyi siis kokouksessaan 7.6. Auroran TIP-hankkeen, ja haku koordinaattoriksi on parhaillaan päällä. Toistaiseksi hakijoita on ollut vain muutama.



OLEMME myös saaneet Omniasta poistettua kalusteita. Kiitos rouva Tuorin. Uusilla, pienillä pöydillä saadaan SixMixiin tilaa. Tänään täytin toisenkin Sixmixin opettajan paikan. Työparina kokeilua vetävät siis Jukka Jokiranta ja Ripa Schiray. Vuodesta tulee varmasti huima.

SARPILAN Jukan pesti rexiksi varmistui, kun lautakunta hylkäsi tehdyt oikaisuvaatimukset. Wassin Sirpa soitteli- ja hänestä tuleekin ensi lukuvuodeksi uusi Hellevi Putkonen (maankuulu matematiikan didaktiikko). Makeaa.

OIKEIN suojelin näitä kahta kesätyöviikkoa kokouksilta ja koulutuksilta. Muutama oli kuitenkin ohjelmaan mahdutettava. Ekan viikon rexi-info oli tällainen. Ja neuvottelu tulevaisuuskasvatuksesta Oph:ssa. Toisen viikon keskiviikon PiL-seminaari Tallinnassa poiki melkoisen määrän ajatukia ja myös koulutuspyyntöjä syksyksi. Jostain syystä niitä tuli muitakin kanavia pitkin. Onneksi kaikkiin ei tarvitse mennä, kun muistaa hinnoitella itsensä :-) Vähän syksy kyllä kylmii, ja erityisesti Suren syyspäivät, joissa Fullan-konsepti pitäisi vetää 240:lle rexille- ja kyseessä ei ole luento. Torstaina oli EKOAY:n reksijaoston kesäkokous- ja siellähän on aina mukava käydä. Vaihdoimme kuulumiset. OAJ valmistautuu lakkoon. Reksien kesälomien sijoittelussa on ollut joillain hankalia tilanteita. Sekä Osmon että Jukan nimitykset tuntuivat nekin kiinnostavan kenttää. Ja tänään perjantaina meitä oli kolme rexiä ideoimassa Sukossa oppimiskeskusten nettisivuja tiedottajan ja Elina Rönkön kanssa. Nostin esiin Espoon erään kummallisuuden: oman kaupungin työntekijöille maksetaan tunnin luennosta korkeintaan 20 euroa.

SIIS NYT lomalle- periaatteessa. Käytännössä viikon lomamatkan jälkeen on hoidettava ainakin ne kaksi luokanopettajan rekrytointia oli loma tai ei.

BLOGI kuitenkin siirtyy tauolle.

Ei kommentteja: