Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, kesäkuuta 25, 2007

Vilkas uutisviikko?


KUVA: M. Hellström ja " Valo yössä" ( M.Hellström)


Terveisiä, rakas päiväkirja, Sisiliasta. Hyvä reissu- ja siitä myöhemmin. Mutta hyvä oli myös palata kotiin. Viikossa ehtii sattua paljon, huomaamma, kun lukee yhteen nippuun lehdet.

1§ AMERIKASTA kuuluu kummia. Aikovat ruveta maksamaan oppilaille palkkaa koulunkäynnistä, sekä hyvistä tuloksista että jo testeihin osallistumisesta. Kuulema malli toimii myös Englannissa ja pitää syrjäytymisvaarassa olevat mukana koulussa. Koululaisten kansalaispalkkaa siis.

2§ KUUSKOSKI sai sitten lähteä. Kova ratkaisu. Tuomio on annettu, eikä kai mikään organisaatio voi lähteä siitä, että oikeuslaitoksemme lopulliset päätökset saattavat olla vääriä. Kuuskoski on todettu tönijäksi.

3§ KAKSI NUORTA kuolee häkään, kun vie pikagrillin telttaan. Joskus sitä oikein pohtii, opetammeko me riittävästi elämässä selviämisen arkisia taitoja koulussa. Hesarin yleisönosastolla joku opettaja on huolissaan, että lukiossa opetetaan nyt asioita, jotka ennen kohdattiin yliopistossa. Mihin meillä on kiire?

4§ HELSINKI teki kouluverkkopäätöksensä. Lehtien mukaan vastakkain asettuivat loppusuoralla politiikot ja opetusvirasto. Lopulta muutama koulu yhdistettiin- niin ymmärsin- ja parakkeja vähennettiin. Silmiin osui kommentti, jossa tuskailtiin sitä, kuinka paljon energiaa hukattiin tähän prosessiin.

5§ ESPOOLAISOPETTAJA Helena Thuneberg on väitellyt. Hänen tutkimuksessaan paljastui, että koulussa hyvin pärjäävät tytöt voivat huonosti. Heille koulunkäynti supistuu suorittamiseksi.

6§ YLOPPILASKIRJOITUSTEN koulukohtaiset tulostiedot on annettava julkisuuteen. MTV-3 voitti vuosien kiistan. Ylioppilaslautakunta hävisi. Huono uutinen.

Ei kommentteja: