Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, kesäkuuta 08, 2007

Maisteri Sarpilasta rehtori(vs.) Sarpila



TORSTAIPÄIVÄN teemaksi nousi hakematta maisteri Sarpila. Yo. kuvassa hän istuu Espoon rehtori-infossa ensimmäistä kertaa kolmantena keskirivillä Taavinkylän ja Olarin rexien välissä, kuten kuvasta erittäin hyvin näkee. Kokouksen aluksi tarjottiin oikein mansikkakakkua ja kahvia, ja eikun menoksi asialistalle.

SARPILA jättää siis ainakin vuodeksi Auroran koulun ja siirtyy hoitamaan Niittykummun koulun rehtorin tehtävää. Omalle talolle Jukan lähtö on iso menetys, mutta asioita pitää jaksaa katsoa laajemmin. Hienoa, että Espoo tarjoaa tällaisia mahdollisuuksia tehtävästä innostuneille. Hienoa, että rehtorin työt kiinnostavat nuoria lahjakkaita opettajia. Sillä onhan rehtorin homma hieno ja tärkeä homma. Jukan myönteisellä ja positiivisella luonteella ensi lukuvuodesta tulee varmasti antoisa.

JUKKAHAN on omia oppilaitani Sepon koulusta. Kuusi vuotta sitten tapasin hänet jossain ATK-jutuissa, ja nuori mies etsi uutta sijoituskoulua. No meille vaan. Virkasiirto onnistui, ja Jukka ehti viedä omaa luokkaansa toiselta aina kuudennelle saakka. Nyt on aika lähteä eteenpäin. Sitä kovasti toivoo kaikkea hyvää, vähän kuin omalle lapselleen.

ILLALLA meitä istui Auroran äijiä Jukka, Ripa, minä ja pienen tovin Juhakin terassilla. Kesäkauden avauksen musiikista vastasi Antti Sarpila Swing Band. Lautakunnan kokouksesta tuli viesti ja oikein puhelukin, että rexin homma on nyt loppuun asti varma.
.........................................................................................
MUUTOIN torstaipäivä meni sisäpäiväksi. Siivoilin (edelleen) työhuonetta vanhasta, hoitelin puhelimella oppilasasioita ja laitoin sähköpostilla virtuaalihaastattelukysymykset Englannista opettajan tehtävää hakeneelle. Päivän toinen iso uutinen oli hallintopäällikön päätös myöntää Auroran koululla johtokunnan anomat kaksi lauantaityöpäivää. Saamme neljän ( siis kuuden) päivän katkon syyslomaksi.

Ei kommentteja: