Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, tammikuuta 24, 2023

Kouluvaarin Uutislehti 3/2023Tämä viikko onkin niin kiiruinen, että piti hypätä kouluvaarin farkkuihin jo heti tiistaina. Ja tiistainakin ehti olla apukäsinä vain klo 9 - 12.05 -siis siestaan saakka. Mutta hyvä oli päivän valinta. Ruokapalkaksi Kaitsun & co:n  maittava tortilla ja jääkylmä maito. Oli myös lapsille mieleen. Tosin pari kokeili maustaa jauhelihaa about 10:lla jalopenalla.  Tuli jano ja ki-peä masu hetkeksi.

Päivä alkoi matematiikan kokeella. Opettajalla oli ehtinyt pitää sitä ennen jo kahden perheen kanssa arviointikeskustelut. Mutta nyt sitten pulpetit koeasentoon. Koepaperi käytiin ensin opettajan johdolla läpi ja sitten tositoimiin. Niin keskittyen - ja myös osaten. Hienoa. 

Sitten vähän leikkejä ja välitunnille..  Liikuntaa musiikin tahdissa valmistavan luokan kanssa. Minimusiikkituokio RatiRitiRallaa kouluvaarin säestyksellä.  ja sitten lounaalle. Viimeinen aamupäivä tunti ennen Siestaa oli lukutunti. Tehtäviä oli monisteissa ja smartboardilla. Tällä tunnilla meitä aikuisia oli  auttamassa peräti neljä: Luokanopettaja, erityisopettaja, koulunkäynninohjaaja (Espoo on ottanut vihdoin nimikkeen käyttöön) sekä tämä kouluvaari. Kaikille riitti hommia.

Koulun kentän jää oli kunnossa, ja luistelijoita siestalla  riitti. Lukemisesta innostuneet saivat jäädä siestaksi kirjastoon ohjatusti lukemaan. Näinkin vahvistetaan täällä tärkeää lukutaitoa.
 
Välitunnilla sain rehtori Hanna Ylimaulalta luvan tuoda Auroraan ensi viikon tiistaina  Istanbulilaisen yhteistyökumppanimme Leman Cetinin,  jonka tapaan myös perjantaina Educassa. 

Peter Pan- näytelmää ideoivat  myös innolla. Luokanopettaja Julia Uotila oli nöyttänyt jo omille oppilailleen virikkeeksi vuonna 2010 tekemämme koko koulun leffankin. Oli sitä mukava tehdä.


Kiitos taas Auroran koululle ja  2N-luokalle!
 
 Ei kommentteja: