Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, heinäkuuta 15, 2022

Ai että, kuinka taidokas taitto tyylittää juttua!


 S AIN viime  toukokuun alussa innostavan tehtävän. Espoon Perinneseuran aktiivi Aapo Kirvesniemi kirjoitti, että hän on mukana valmistelemassa  joka talouteen Lippajärvellä jaettavaa lehteä juhlistamaan kaupungin-osayhdistys Lippajärveläisten 70-vuotisjuhlaa elokuussa. Hän oli saanut lehden valmistelu-kokouksessa tehtävän tiedustella, olisiko  mahdollista että kirjoittaisin jonkun rivin koulusta. Aineistopäivään oli aikaa pari viikkoa.

 T OKI minähän kirjoitin. Noin 300 riviä. Oli huikeaa palata ajatuksissa upeisiin vuosiin Auroran rexinä 1989-2014. Kuten otsikosta "Koulunkäyntiä Lippajärvellä 1949-2022" näkyy,  jutussa kuvataan myös aikaa "ennen ajanlaskua ja sen jälkeen":-)

 Kirjoitusprosessi oli juuri tyypillistä Marttia.Ensin data kasaan ja sitten kääntämään sitä tekstiksi. Juoni eteni kronologisesti. Pohjana käytin aikaisemmin Lippajärveläisten lehdessä vuonna 2008 julkaistua sukulaisjuttua: "Koulunkäyntiä 140 vuotta sitten."

https://asiakas.kotisivukone.com/files/verkkosivuprojekti2.kotisivukone.com/koulunkynti_140_v_sitten.pdf

 Näin jälleen kerran jo tuotettu teksti muuttui osaksi dataa. Ongelmallisinta oli tässä(kin) testin pituus. Tilaus oli 1,5 sivua! Lyhentelyä riitti. Sain Merja Mantilalta armosta 6 sivua.

 J utun ja koko lehden taittoi  Adelina Lovisa. Jälki jo näiden kolmen aukean perusteella  on minusta huikean tyylikäs, kuten ammattigraafikolta saa odottaakin. Mutta nyt odotukset jopa ylittyivät. 

 P alaan oman juttuni sisältöön, kun juhlalehti on kolahtanut lippajärveläispostilaatikkoihin. Kaikilla kun  ei ole täällä postilaatikkoa :-) 


Ei kommentteja: