Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, lokakuuta 06, 2021

Koko perheen yrittäjyyskirjan juklkistustilaisuudessa
"Suuretkin menestystarinat ovat ponnistaneet liikkeelle pienestä alusta.Olemme keränneet kirjaan eri-ikäisten inspiroivia yrittäjyys-tarinoita, jotka auttavat nuoria löytämään oman polkunsa", näin esitellään uunituore teos: Pienestä ponnistaneet – yrittäjyyskirja.


SAIN kutsut yrittäjyyskirjan julkistustilaisuuteen 
Sokos Hotel Vaakunaan. 1.0. kerroksen kabinetti oli täynnä iloisia ihmisiä, jotka kaikki liittyivät tavalla tai toisella Mikko Nurmisen useavuotiseen  PikkuYrittäjät- menestystarinaan.  

Auroran  koululla  oli etuoikeus olla mukana, kun Mikko Nurminen ja Virpi Utriainen halusivat testata alkuperäistä konseptia ihan sen alkuvaiheissa lukuvuonna 2013-14  Auroran diasporan aikana, jolloin osa luokista oli väistössä Kalajärven koululla.  Nyt mukana on  70 000 oppilasta  ja  yli 700 koulua!   

PIKKU YRITTÄJÄT on ilmainen yrittäjyys-kasvatusohjelma 4.-6. luokkalaisille.  Vaikuttava lääkeaine on 2-4 hengen ryhmissä perustettava oma pikkuyritys. Tarkoitus on  kehittää lasten omien kiinnostusten ja vahvuuksien pohjalta tuotteita ja/tai palveluita. Ohjelma istuu mainiosti perusopetuksen opetussuunnitelmaan ja sen eheyttävään henkeen."

JULKISTAMISTILAISUUDESSA tietokirjailijat Mikko Nurminen ja Petteri Poukka kertoivat kirjan syntyprosessin hyvistä ja huonoista päivistä. Lisäksi   yrittäjyyskertomuksia kertoivat mm. Duudsonien Jarno Laasala, tubettaja Pinkku Pinsku ja HAVU Gamingin Lasse Salminen. Lisäksi kuulimmme, kuinka Suomen ainoa koulujen yrittäjyyskummi toimii.

KIRJASSA on kymmeniä yrittäjyyskertomuksia, niin lasten kuin aikuisten. Sivuja on lähes 200, ja taitto on värikäs ja komea.

OMA pikku kirjoituksen on. myös mahtunut kirjaan:

" PIKKU YRITTÄJÄT OPPIVAT MONIA TAITOJA"

'Pikkuyrittäjä oppii juuri niitä taitoja, joita pidetään maailmanlaajuisesti tärkeinä tulevaisuudessa: huolehtimaan itsestään, huomaamaan ympärillään mahdollisuuksia,  asettamaan tavoitteita, suunnittelemaan, kokeilemaan  ja arvioimaan työtään,  keksimään ideoita ja testaamaan niitä, ratkaisemaan ongelmia, säätelemään omaa toimintaansa, tekemään sisukkaasti töitä yksin ja tiimeissä, kohtaamaan ihmisiä kunnioittavasti, ratkomaan luovasti ristiriitoja, vaikuttamaan ja viestimään  monipuolisesti sekä  johtamaan innostavasti.”– Martti Hellström, opetusneuvos

PALJON onnea Mikolle ja hänen yrittäjyystiimilleen.

KIRJAN voi hankkia mm. osoitteesta

https://pienestaponnistaneet.fi


Ei kommentteja: