Kirjoja

Kirjoja

torstaina, maaliskuuta 19, 2020

Eikun zoomaamaan!

NO niin. Huh. Minun on huomenna vedettävä kaksi  artikkeliseminaaria luokanopettajaopiskelijoille. Kummassakin ryhmässä on parikymmentä 2. tai  3. vuosikurssin opiskelijaa.

Teema on mielenkiintoinen ja opiskelijoillekin akuutti: miksi osa opettajista luopuu opettajan urasta heti ensimmäisinä vuosina. Asiaa on tutkittu Yhdysvalloissa.

Koronaviirusvaaran vuoksi istunto toteutetaan netissä varsin monipuolisella Zoom- ohjelmalla. Olen nyt kahden päivän ajan opetellut käyttämään osaa sen mahdollisuuksista: Ruuduille voi saada puhuvaa päätä,  voi näyttää monenlaisia ruutukaapauksia jopa clipsejä ja chatata. Työkaluihin kuuluu vielä virtuaalinen valkotaulu.

Olen poijuttanut 90 minuutin session niin, että jokainen opiskelija pääsee kertomaan omat kommenttinsa etukäteen luetusta artikkelista.

Vertaamme sitten amerikkalaista koulumaailmaa suomalaiseen tulosten yleistettävyyden kannalta. Pohdimme myös, millaisista lääkkeistä olisi apua uralta poissiirtymisen ehkäisyyn. Ja lopuksi arvioimme  omia taitojamme opettaa ja oppia  Zoomin avulla.

Tämä on ensimmäinen kerta kun käytän Zoomia ja heti pitää toimia hostina, joten pyysin  opiskelijoilta jo etukäteen  armoa :-) Kaikki ei varmaan tule sujumaan  kuin Strömsössä.

Session voi   nauhoittaa, mistä oppii varmasti paljon.

Ei kaikilla opiskelijoillakaan  ole Zoomia  koneella ja hallussa. Heidän kanssaan täytyy sitten rakennella myöhemmin korvaavia tehtäviä.

Vielä on hiottavaa. A-ryhmän sessio on huomenna 12.15- 13.45 ja B-ryhmän 14.15-15.45. Laitan kutsun Zoomiin noin puolta tuntia aikaisemmin. Jännittävää.

Ei kommentteja: