Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, elokuuta 26, 2019

Martti on Tour & Free Time

VIIME viikolla alkoi opetus yliopistolla. Ja huomenna on ensimmäinen muu valmennuskeikka - tänä syksynä Kurikassa.

FACEBOOKISSA jaoin tänään antiikin Rooman klassikon Caton viisauden. Laitan sen tähänkin.Elämä ei saa olla pelkkää työtä - edes eläkeläisellä :-)

NIINPÄ lisäsimmekin vaimon kanssa 2 * about 360- 400 km:n työkeikkaan yhteisen Suomi-reissun.  Keikka Kurikassa on tiistaina,  mutta starttasimme jo sunnuntaina Tampereelle, ja sieltä  maanantaina Tuurimn  uskomattoman kauppakeskuksen kautta Seinäjoelle.

Tampereella oli ihana, lämmin  kesäpäivä. Finnlaysonin rakennuksissa on hieno museo: Werstas, jossa on yhä ilmaiseksi upea näyttely työväenluokasta.

Maukas  päivällinen 2h+k- ravintolassa, jota voi todella suositella. Yövyimme uskomattoman söpössä pienessä  Lillan-hotellissa. Tunnelma on kuin englantilaisissa Bead and Breakfast-taloissa.  Aivan uskomattoman tyylikäs aamupala. Ja niin ystävällinen palvelu.

Matkalla  Seinäjoelle pysähdyimme TV:stä ja iltapäivälehdistä tutussa Tuuri kyläkaupassa.  Oli siinä nähtävää. Valtava määrä tilaa. Ja kovin vähän maksavia asiakkaita. Itsekin ostin vain kaksi turkinpippurilakua, ja kahvin kanssa söimme suolaisen ja makean vohvelin. Puoliksi.

TUURISTA Seinäjoelle ei ollut matka eikö mikään.  Majoittuminen  Seinäjoella tuttuun hotelli Vaakunaan sujui tehokkaasti. Vähän shoppailua puolityhjissä kaupoissa.  Illallinen Talriikissa. Se oli oikein maiskis.

HUOMENNA kello soikoon ajoissa. Koulutustilaisuus alkaa klo 8.30 kahveilla.
Paikalle Kurikan lukioon tullee  noin 22 innokasta koulunkehittäjää. Päivän perusrakenne on perua tutor-koulutuksista.

Vaimo jää päiväksi mm. kiipeilemään Lakeuden ristin huipulle (nousu hissilla 1 €).

KELLO 16 alkaa paluumatka Seinäjoelta. Googlen mukaan siihen tarvitaan 4 tuntia. Jollei pysähdy.

Jollei oma bensa riitä (auto käy dieselillä), voi olla, että edessä on vielä lepoyö Tampereella.

(Veroviranomaisille tiedoksi; tietenkin  työnantajalta laskutetaan vain aidot kilometrit ja  yksi yö Seinäjoella)

OPETUS yliopistolla alkaan klo 14.15. Siihen pitää ehtiä.

2 kommenttia:

Daniel Malinen kirjoitti...

Kun on kiirettä olla ahkerä, tuottava, nopea ja mahdollisimman tehokas ei jää Caton oivalle neuvolle valitettavasti aikaa. On kilpailtava aikaa, robotteja ja halpatyömaita vastaan eikä siinä ehdi levätä eikä huvitella, sellainenhan vain hidastaisi työntekoa. Ehkä tulevaisuudessa sitten koittaa leppoistamisen ja lepäämisen aika kun viimein ymmärretään, ettei ihmisiä voi kohdella loppuun poltettavana kertakäyttöissenä massana.

Martti Hellström kirjoitti...

Niin harmi.
Kiitos ajatuksistasi.