Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, maaliskuuta 20, 2016

Suomen Luokanopettajat koolla Turussa

SUOMEN Luokanopettajilta terveisiä. Järjestöllä on kaksipäiväinen kevätkokous Turussa.

Lauantain ohjelma

Eilen tehtiin kaksi merkittävää päätöstä. Vuoden Luokanopettajan valinta julkistettiin: Nimityksen sai turkulainen luokanopettaja Maarit Korhonen. Onneksi olkoon.

Luokanopettajien pitkäaikainen puheenjohtaja Matti Sippola jätti pestin, ja hänen seuraajakseen valittiin niinikään pitkään mukana ollut Marko Jokinen Salosta. Tsemppiä!

Luokanopettajan päiväkirjan uusin painos oli jaossa uunituoreena. Ihan aikataulussa.

JUHLAILLALLINEN oli maukas, ja seura hyvää.  Sain vaihtaa ajatuksia erityisesti entisten puheenjohtajien Seppo Heinosen,  Petri Kääriäisen, Jarmo Salomaan  ja Martti Mäkelän kanssa.

Marko Jokinen ja Matti Sippola
UUSI puheenjohtaja vei sitten porukkansa Turun yöhön mm. hohtokeilaamaan.

Minä ja muutama muukin varttuneempi valitsi vaihtoehtoisen ohjelman, ja meni ajoissa nukkumaan.

Sunnuntain ohjelma

TÄNÄÄN on kokouksen toinen päivä.  Aurinko paistaa Turussa kauniisti. Kevät on selvästi tulossa. Hotelli Cumuluksen aamiainen oli riittävä.Raimo Hautanen
Aamun Iso uutinen oli, että Luokanopettaja-lehden päätoimittaja vaihtuu. Kolmatta vuotta tehtävää hoitaneen Raimo Hautasen seuraajaksi on valittu  ammattitoimittaja Marja Heikkilä.

TÄMÄN päivän listalla on  sääntömääräisiä asioita.  Tomintasuunnitelmaa tuunattiin ja  mediatiedotetta haudottiin. Jäsenmaksut  päätettiin pitää samoina (normaalivuosi 60 €). Järjestön taloustilanne on vakava. Mutta on se sitä ennenkin ollut. Mediatiedote hyväksyttiin. Siinä esitetään syvä huoli opettajien työhyvinvoinnista.

Päivän tärkein päätös on uuden hallituksen valinta. Paikkoja on kymmenen ja halukkaita 12. Äänestyslippuja jaettiin 20. Jokaisella oli 10 ääntä. Ja ne piti kaikki käyttää.

Hallitukseen valittiin aakkosjärjestyksessä (perässä äänimäärä) : Katja Järvinen 20 , Elina Karjalainen 18, Janne Louhi 17, Reetta Pulli 18,  Piritta Siekkinen 20, Sohvi Sundqvist-Holappa, Anne Turunen 18, Eva-Stina Törnroos 20, Tia Ukkola 17 ja Jenni Värrälä 15.

Varajäseniksi valittiin Elina Hankonen 11, Eija Västinsalo 9. Loput nimettiin tässä kokouksessa,  ja sitten  arvottiin järjestyssijat 3-10: Elina Romppainen, Tero Aho, Marja-Liisa Tuhkanen, Eeva-Heikkinen Kemppinen, Kai Lotvonen, Päivi Lahti-Österberg, Karita Koskinen ja Sirkku Alin.

Kokouksen päätöspuheenvuoron käytti Markku Mäkelä, joka kiitti vallattomien kutsuvieraiden puolesta ja muistutti LO-tarvikkeen merkityksen varainhankinnassa.

HIEMAN oli nostaginen olo. Nyt vielä lounaalle. Näkemiin. 

Ei kommentteja: