Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, maaliskuuta 22, 2016

Uuden Auroran kurkihirren kunniaksi

Claudia Auer
EILEN  oli Auroran koulun, neuvolan  ja päiväkodin harjanostajaiset.  Ne ovat nimenomaan juhla työntekijöille. Tässä kertaa mukana oli myös  tavallista enemmän käyttäjien edustajia.  Minäkin. En ole ennen sellaisissa ollutkaan.

OHJELMASSA oli musiikkia, viisi eri puhetta, ruokailua ja pieni show ja sitten esittelykierros talon tiloissa. Komea siitä tulee.

Heti alkuun nähtiin oppilaiden tekemiä videoita omasta koulustaan. Rehtori Ulriika Huima ilmaisi ilonsa siitä, että Auroran väen ei enää kolmen väistövuoden jälkeen tarvitse haistella hometta. Ainakin vielä koulu tuoksui hyvältä.

Espoon Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo korosti puheessaan kaupungin investointiohjelman tiukkuutta;  21 miljoonan koulutalohankkeet tulee jatkossakin toteuttaa huolella ja rakennuksista on pidettävä hyvää huolta. Tilaajan puheenvuoron käytti  Espoon Tilapalvelut liikelaitoksen tuore toimitusjohtaja Maija Lehtinen. Hän oli tyytyväinen: hanke on pysynyt sekä aikataulussa että budjetissa. Oppilaat ja opettajat pääsevät aloittamaan koulun uusissa tiloissa elokuussa.
Urakoitsijan NCC Rakennus Oy:n yksikönjohtaja Frej Weurlander oli ylpeä työn jäljestä. Vakavia työtapaturmia ei ollut sattunut.

Raija ja Timo Harjakainen
Kuulimme myös talon arkkitehdin Claudia Auerin uvauksen talosta. Hän piti koulurakennuksen "tavanomaista" arkkitehtuuria sinfoniana, jossa on erilaisia teemoja. Niihin liittyi oleellista vanhojen tammien säilyttäminen. Puheen pääteeksi pidettiin hiljainen hetki tammikuussa poisnukkuneen pääsuunnittelija Niklas Sandåsin kunniaksi.

Käyttäjän puheenvuoron piti aluepäällikkö  Tommi Tuominen. Hän nosti esiin Uuden Auroran toiminta-ajatuksesta sen keskeisiä ideoita ja toivotti Auroran väelle onnea ja menestystä toimintakulttuurin kehitystyöhön uusissa hienoissa tiloissa.

SITTEN syötiin. Tarjolla oli ruisleipiä, hernekeittoa ja mangokakkukahvit.

RUOKAILUN jälkeen paikalle saapui vielä Putouksesta tuttu hahmo: Timo Harjakainen (Aku Hirviniemi), jonka show oli härskiydessäänkin huikean hauska.

TALOSTA tulee oikein hieno.  Oli hienoa myös nähdä Auroran upeaa väkeä.Ei kommentteja: