Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, helmikuuta 08, 2012

Oikeasti keskiviikko olisikin torstai

Onsdag sanan juuret ovat germaanien jumalassa Odinissa.
Myös osa suomen viikonpäivien nimistä periytyy
jumaliin: torstai (Tor) ja perjantai (Freja).
Luonnonilmiöihin  taas iittavat sunnuntai (Sun) ja
maanantai (Moon). Lauantai tarkoittaa kylpypäivää.
 Wikipedia tietää.
JAA-A,  sitä ollaan taas keskiviikossa. Siihen aikaan, kun viikonpäivien lasku alkoi sunnuntaista,  keskiviikko oli keskellä viikkoa, viikon neljäs päivä. Vuodesta 1973 alkaen viikko on alkanut  maanantaista, jolloin oikea keskiviikko olisikin torstai.  Mutta, jos taas laskee vain työpäiviä - joita on viikossa viisi - keskiviikko on oikea keskiviikko.

Kuten  edelle kirjoitetusta huomaa,  taitaa olla taas yhdelle päälle vähän liikaa asioita  yhtä aikaa :-)

Monen mukavan asian rinnalle kai kuuluukin tulla myös ikäviä asioita. Eilen tuli tieto, että koulut menettävät oikeuden varata jumppasalin oman käyttöönsä kerran viikossa. Juuri kun meidänkin opettajat ovat löytäneet yhteisen jumppa-ajan. Tämän vuoden budjetti ei vieläkään näy järjestelmissä. Hiukka vaikea siis seurata rahanmenoa, Tuntuu, että rakennushankkeen suunnittelu etenee niin lujaa vauhtia, että vaarana on tyhmät ratkaisut.

TÄNÄÄN meitä on koulusta pois tosi iso joukko opettajia, lähes puolet.  Joku on kipeä. Kuusi on koulutuksessa, näiden joukossa koko johtoryhmä. Osallistumme Etelä-Suomen Avin järjestämään  johtoryhmäkoulutukseen. Edellisestä vastaavasta koulutuksesta onkin jo vuosia. Kouluttajanamme on monelle meistä tuttu Ulla Rasimus (aikaisemmin Piekkari).

Ei kommentteja: