Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, helmikuuta 01, 2012

Auroran sisäilmaongelmista

TÄMÄN päivän Länsiväylässä on napakka juttu koulumme sisäilmaongelmista.  Valitettavasti ongelmaa ei ole vain Aurorassa.

Ongelma on kansallinen katastrofi. Vuoden 2012 valtion talousarviosta päättäessään eduskunta esitti vakavan huolen koulujen sisäilmaongelmista ja lisäsi koulujen perustamiskustannuk-siin kaksi miljoonaa euroa. Se riittää 1-2 koulun korjaamiseen.Sisäilma-ongelmia on arviolta 40 %:ssa suomalaiskouluja, siis noin 1200:ssa peruskoulussa!

 OAJ:n välittämän tiedon mukaan  eduskunnassakin myönnetään, että ongelman suuruusluokka on niin valtava, ettei sitä pystytä ratkaisemaan valtion korjausavustuksilla. Herää kysymys: kenen rahoilla sitten? Vai eikä kenenkään? Että annetaan olla. Ei kai?

Aurorasta ei ole löytynyt hometta, vaikka sellaisia huhuja kulkee.  Yhdeltäkään oppilaalta tai aikuiselta ei myöskään ole löytynyt verinäytteistä homeallergiaa, vaikka sellaisiakin puheita kuulee. Mutta oireita on  ja ilma on  pääkoulussa tunkkaista. Paras tilanne on vuonna 2004 rakennetussa ja vuonna 2008 tulipalon jälkeen korjatussa parakissa. Mutta parakinkin luokissa on oppilaita ja opettajia, joilla on iho- ja hengitystieoireita.

Puusiiven korjaustyöt on nyt tehty. Nyt seuraamme tarkasti auroralaisten vointia. Toivottavasti työt ovat auttaneet. Näissä tiloissa on "sinniteltävä"  hieman yli kaksi vuotta. Ainakin :-)

Ks. lisää http://www.lansivayla.fi/artikkeli/91455-auroran-koulu-puretaan-syyna-surkea-sisailma

PS. Itse jutun otsikko on kyllä vähän hassu.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nämä ovat rasittavia nämä sisäilmaongelmat. Opetan ammattikorkeakoulussa Helsingin keskustassa. Yhden luokan lahjakkain tai ainakin lahjakkaimpiin kuuluva oppilas joutui keskeyttämään homeallergian takia.