Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, helmikuuta 26, 2012

Muutos ja sen johtaminen

Ensimmäinen kansidia 100 dia paketista. Taustakuvana on ilmakuva
Kiteeltä 1960-luvulla. Se löytyi netistä. 
TÄSSÄ onkin vierähtänyt jo tovi, kun on viimeksi päässyt puhumaan muutosteoriaa. Kyllä sitä saikin juosta vuosina 2004- 2010. Viime aikoina teemat ovat olleet toiset.

Mutta nyt tuli kutsu Kiteelle. Sielläpäin maata - kuten  muuallakin - kipuillaan monessa koulussa edessä olevien isojen muutosten kanssa.

Kurssikaverini  oppilaitosjohdon kouluttajaohjelmasta 2003-2005 Kyösti Värri pyysi  Kiteelle alkavan viikon keskiviikkona ja kun esimieheni antoi luvan pitää vuosilomaa, niin  tulenhan minä.

Ei ollut pelkästään haittaa siitä, että muutosteemaan on syntynyt  etäisyyttä.  Päivitin diat aika perinpohjin. Edelleen niitä on liikaa kolmeen tuntiin: lähes 100. Muutosta koskevaan teoriaan ei tarvinnut koskea. Tutkijoiden käsitykset hyvästä, kestävästä muutosotteesta ovat kaikkialla aika yhtenäväiset- ja jokseenkin päinvastaiset kuin se tapa, millä käytännössä muutoksia läpirunnotaan :-)

Kalenterissa on varaus toisellekin muutossessiolle parin viikon päässä.

PS. Toivon, että aikataulussa  perillä on sen verran reikää, että ehtisin viedä talviset kukat Hyvärisen Juhan  haudalle.

Ei kommentteja: