Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, joulukuuta 28, 2010

Itsearviointiraportti


SE  on nyt sitten laadittu. 62-sivuinen raportti, jossa Auroran kouluyhteisö arvioi omaa toimintaansa. OK. Liioitteluahan tällainen on. Olisihan hommasta selvinnyt helpommallakin. Ajattelin kuitenkin ajatella kerrankin pohjaan saakka, mitä kolmen vuoden aikana kootuista palautteista pitäisi ottaa opiksi. Vertailin eri aineistojen antamia   tuloksia keskenään, vuoden 2007 raporttiimme ja vuoden 2009 espoolaiskoulujen raporteista tehtyyn koosteeseen.

Mitä jäi käteen?
(1) Yksinään efecaf on kyllä roskaa.

(2) Holistinen tarkastelu nostaa kuitenkin esiin asioista, joita kannattaa kehittää.

(3) Raportissa esittelen 21 seikkaa, joita kannattaa hioa seuraavien kolmen vuoden aikana. Niissä ei ole mitään erityistä dramatiikkaa, pikemmin kaizenia.

Keskeisin huolemme liittyy koulutyön kuormittavuuden hallintaan; yritämme nyt poistaa turhaa kuormaa mm. yksinkertaistamalla ja selkeyttämällä käytänteitämme ja satsaamalla positiiviseen vuorovaikutukseen. Joukossa on  mielenkiintoisia ideoita mm. täydennyskoulutuksen kehittämiseksi. Vahvistamme arkemme kestävyyttä - myös kierrätyksen suhteen.

(4) Lähetimme sukoon terveisiä, kiitoksia, toiveita  ja kriittisempää palautetta. Muistutamme koulumme saneeraustarpeesta, siitä, että kroonisesti väkivaltaisten oppilaitten opetusjärjestelyjä täytyy kehittää ja että kriisin kohteeksi joutuvalle työyhteisölle täytyy löytyä tukea. Emme unohda kertoa kokonaisbudjettin käyttöön liittyneistä ongelmista. Esitämme, että espoolaiskoulut saisivat kokonaisbudjettinsa puitteissa siirtyä kokeilemaan opettajien kokonaistyöaikaa. Toivomme kaikkeen johtamiseen kentän kuulemista ja päätöksiin malttia ja viisautta.

Käymme raportin pääasiat läpi opettajien kanssa maanantaina 10.1.2011. Myös johtokuntamme saa raportin tiedoksi.

MUUTOIN päivä meni siivillä. Rahaa näyttää väkisin jäävän "yli",vaikka sitä on kaksin käsin käytetty. Mentor-aktor-tapaaminen oli jälleen hyvin palkitseva, ja Belmbölen kahvituvan sveitsinleike maistuva.

Työt jatkuvat huomenna.

Ei kommentteja: