Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, maaliskuuta 31, 2010

Kaksi mukavaa pätkäviikkoaKUVA: Opettajat rakensivat jälleen kerran Via Dolorosaa jumppasaliin. Huomenna päivä avataan pääsiäisen tapahtumia muistelemalla.

KYLLÄ nelipäiväinen työviikko on herkkua, eikö. Ja nyt vielä kaksi peräkkäin. Huominen päivää menee kuitenkin pitkäksi. Minulla on vielä klo 15 tapaaminen Koti & Koulu ry:n puheenjohtajan ja TIP-Sarin kanssa mahdollisesti kesäkerhosta.

MUTTA sitten onkin neljä lomapäivää. En niitä ansaitse, mutta tarvitsen. Monenlaiset asiat ovat vaatineet viime päivinä huomiota. Kehittämiskeskustelut, uuden avustajan palkkaus, oppilashuollolliset asiat ja lasten ja aikuistenkin huolet. Työsuojeluvaltuutettu Jari Nummela kävi koululla ja antoi turvallisuusvinkkejä TN-saliin.

Aurora jatkaa näillä näkymin oppimiskeskuksena. Otimme maanantaisessa palaverissa vastaan haasteen tukea toisten koulujen ops-työtä. Muutama kouluista näyttää heittävän pyyhkeen kehään. Harmi.

Tänä aamuna YT:llä keskityimme tasan yhteen teemaan: kuinka lisäämme kevääseen iloa. Pidin pitkästä aikaa omalle porukalle oikein luennon. Työ työn ilon eteen jatkuu loman jälkeen.


TYÖPÄIVÄN jälkeen ajoin Helsinkiin. Sain sukeltaa taas tunniksi kasvatuksen kiehtovaan käsitemaailmaan. Oikoluin myös kolmen viikon kuluttua ilmestyvän Luokanopettajan tekstit Soklan ihanan hiljaisessa kirjastossa, ja vein liuskat taittajalle.

HUOMISEN tärkeä asia on muistaa ostaa jätskit lapsille, jotka olivat tovi sitten marsuina opettajavalinnoissa. Muuten Jami leikkaan tukkani :-). Kiirastorstain lisäksi huomenna on aprillipäivä. Huh!

Ei kommentteja: