Kirjoja

Kirjoja

torstaina, maaliskuuta 25, 2010

Keskiviikosta


KUVA: Löysin netistä tällaisen posterin. Minusta se kuvaa hyvin keskiviikkoillan mm. Facebookista tihkunutta jännitystä. OAJ:n valtuustovaalien ääniä laskettiin, ja eri puolilla maata jännitettiin, kuka lopulta menee läpi ja pääsee päättämään mm. kenestä tulee OAJ:n seuraava puheenjohtaja.

PITKÄ päivä eilen. Päivän avaintehtävänä oli varautuminen toiminnan sopeuttamiseen ensi lukuvuonna niihin euromääriin, jotka tämän hetken tiedon varassa syksylle näyttävät jäävän.

YT-istunnossa ei ollut mikään erikoisen iloinen tunnelma. Opettajat arvioivat heille esitettyjen vaihtoehtojen haittavaikutuksia, ja kullakin paikalle tulleella oli mahdollisuus lomakkeella esittää kantansa eri luokkien yhdistämisvaihtoehtoihin jne. Tein yhteenvedon, joka sitten esiteltiin johtokunnalle illan kokouksessa.

TUON ratkaisumallin pohjalta sovittiin, ketkä opettajat laativat esitykset eri luokka-asteiden oppikirjahankinnoiksi. Muutoin panemme nyt jäitä hattuun, ja ryhdymme valmistelemaan anomusta resurssiopettajamäärärahasta, jota opetustoimenjohtaja myöntää kouluille, joissa on suuria luokkia. Meille niitä nyt tulee.

Huoltajille emme saa tässä vaiheessa tätä sopeuttamissuunnitelmaa sen kummemmin esitellä, koska se sisältää uusien ekaluokkalaisten osalta tietoja, joita ei saa antaa ennenkuin lautakunta on vahvistanut kunkin koulun ekaluokkien ja ekaluokkalaisten määrät. Rehtorit tekevät oppilaaksiottopäätökset ilmeisesti 13.4. 2010. Vanhempainilta eräiden luokkien yhdistämisestä pidetään, kun koulut ovat saaneet päätökset opetustoimenjohtajalta ylimääräisistä resurssiopettajista. Siihen asti käydään koulua näissä mukavan pienissä luokissa. Se on laatua.

Kokouksen mukavia asioita olivat Ismo-opettajamme terveiset viikon konferessimatkalta Yhdysvalloista. Oma yläkoulumme Järvenperä kutsui kuudesluokkalaisiamme huhtikuussa heillä käynnistyvään kouluruokailukampanjaan, jonka tarkoituksena on innostaa myös yläkouluikäisiä syömään koululounas. Hyvä idea.

KEHITTÄMISKESKUSTELUT jatkuivat. Niistä alkaa hahmottua mielenkiintoinen kuva siitä, miten i henkilöstö koulumme juuri nyt kokee. Reksiä tarvittiin myös monien pienten kahnausten selvittelyyn.

PÄÄTTEEN äärellä riitti eilenkin hommia. Rehtoreille ja esiopettajille tuli kutsu tulla kuultaviksi. Kaupunki on nyt saanut valmiiksi esityksen siitä, missä kouluissa esiopetus jatkuu koulun hallinnon alla, ja missä kouluissa esiopetus toimii vain koulun tiloissa mutta osana läheistä päiväkotia. Tämä liittyy syksyllä paljon keskustelua herättäneeseen ratkaisuun siirtää esiopetus pitkällä aikavälillä kokonaan pois koulutoimen hallinnosta varhaiskasvatuksen omaan uuteen tulosyksikköön.

ILTAPÄIVÄLLÄ vedimme Jokirannan Jukan kanssa Oppimiskeskuksen puitteissa teatterisparraustilaisuuden. Meitä oli viisi aikuista ja melkein 10 lasta, ja työstimme Peter Panin 1,5 tunnissa näyttämölle. Oli kivaa. Perinteiseen tapaan päätimme koulutustilaisuuden yhteiseen pizza-ateriaan, jossa kokemukset purettiin.

KLO 18.30 alkoi johtokunnan kokous. Vaikka asialista oli tavanomaisen pitkä, oli kokous ohi ja realiaikaisesti laadittu pöytäkirja hyväksytty ja allekirjoitettu klo 20.30. Johtokunnan varapuheenjohtaja Anu Arvonen kirjoittaa kokouksen asioista tarkemmin lähiaikoina koulun nettisivuille.

Iloinen uutinen oli, että Koti & Koulu ry on suhtautunut myönteisesti ns. Kesä-TIPIn järjestämiseen ensi kesänä. Lopullinen päätös on vielä tekemättä.

SITTEN kotiin ja lukemaan naamakirjasta, millaisin tunnelmin eri puolilla maata OAJ:n valtuustovaalien ääniä lasketaan. Tulokset julkistetaan tänään torstaina klo 12.

Ei kommentteja: