Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, maaliskuuta 09, 2010

Huomenna poliisiasemalle


TIISTAIPÄIVÄ takana.

KLO 14 tuli puhelu Espoon poliisista. Rehtori sai kutsun saapua kuultavaksi syytettynä työsuojelurikoksesta työnantajan edustajana helmikuussa 2008 tapahtuneen väkivaltaisen oppilaan opettajalle aiheuttaman ruumiinvamman johdosta. Rikosilmoituksen on tehnyt Uudenmaan työsuojelupiiri. Se haluaa selvittää, onko Espoo työnantajana laiminlyönyt velvoitteensa. Opettajan pahoinpidellyttä oppilasta ei syytetä.

REHTORIN pestin ottanut tietää, että hän on vastuussa kaikesta, mitä koulussa tapahtuu. Jokaisella opettajalla ja oppilaalla on oikeus koulutyöhön, johon ei kuulu väkivallan uhka. Lähtökohtaoletus on, että rehtorin on estettävä väkivalta ennakolta erilaisilla turvatoimilla. Rehtorin tehtävä on osoittaa, että hän on tehnyt kaiken voitavansa.

Kuulustelujen jälkeen syyttäjä sitten päättää, viedäänkö asia oikeuteen. Jos viedään, tämä on ensimmäinen tällainen tapaus oikeushistoriassamme. Sillä tulee olemaan ennakkotapauksen luonne, ja se taas tarkoittaa, että lopulliseen tuomioon voi mennä vuosia.

MUUTEN kai ihan ok-päivä.


3 kommenttia:

enkeliporsas kirjoitti...

Niinpä, hyvin mielenkiintoista...

Totean tähän, että pääsääntöisesti opettajat ja rehtorit tunnistavat ajoissa "ne vaikeat, potentiaaliset tapaukset", jotka voivat sortua raakaan väkivaltaan. Asiat tuodaan esille ja ne pyritään viemään eteenpäin.

Sitten tarjotaan "ei oota". Ei oloepaikkaa tai mitään ei voi tehdä.

Tiedän urani ajalta tapauksen, jossa psykopaattioppilas passitettiin koulusta sairaalaan. Puolen vuoden päästä oppilas palautettiin takaisin kouluun ja todettiin, että "emme me voineet mitään tehdä".

Koulu on yhteiskuntamme ainoa paikka, joka ei kieltäydy. Mutta mitä eväitä meille on annettu? Yhteiskuntamme on hukannnut mielettömän hienon ennaltaehkäisyn mahdollisuuden.

Myöhemmin ne ongelmat sitten maksavatkin.

Kädetön on yhteiskuntamme.

Esa kirjoitti...

Voimia! Ei kai tuohon muuta voi sanoa.

t. naapurikunnan reksi

Anonyymi kirjoitti...

Oikea henkilö kertomassa asiasta, väärä syytettynä. Mutta toivottavasti tuloksena paperi, mikä autaisi vihdoin apua tarvitsevia lapsia! Ihmettelen edelleen tätä lyhytnäköistä toimintaa, onko meillä oikeasti varaa menettää nämä kaikki lapset?