Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, joulukuuta 16, 2009

Syksyn viimeiseen keskiviikkokoulupäivään

KUVA: Koulun tyhjä parkkipaikka muutamaa hetkeä ennen lukuvuoden alkua elokuussa. Nyt on taas taaksepäin katsomisen aika.


HUH! 19 ° pakkasta ja pimeää! On noustava syksyn viimeiseen keskiviikkokoulupäivään. Toivottavasti porukan autot käynnistyvät.

AAMUN ohjelmassa on YT-istunto, jossa käymme läpi viimeisten päivien työnjakoa ja arvioimme päättyvää syksyä. Harmittavan moni on tänään pois, mutta nyt asiat ovat vielä muistissa. On flunssaa jne.

Kello 10 Sarpilan Jukka tulee koululle, ja peredymme hänen JET-opintoihinsa. Sen jälkeen odottaa Ikean sininen kassi täynnä allekirjoitettavia tai muutoin tuhottavia papereita.

EILINEN tiistai oli tosi hektinen päivä. Lapset olivat aika levottomia. Vedin kolmelle luokalle teatterileikin kulisseissa. Salia ei ole päästy vielä purkamaan, mikä haittaa nyt liikunnanopetusta. Oppilashuoltoryhmässä pidimme iltapäivällä välitsekkauksen: Töitä on riittänyt, ja erityisesti haastavat yksittäiset oppilaat tarvitsevat paljon oppilashuollon aikaa. ELA-opettajilta työaikaa syö HOJKS-työ, joka halutaan tehdä kunnolla. Samaan aikaan opettajilta tulee palautetta, että tarvetta oppilashuollon tuelle olisi vieläkin enemmän.

HIKI virtasi, kun yritimme selvittää talouspuolen kanssa lopullisesti käytettävissä olevaa TIP-rahaa. Opettajat lähtivät ostolappujen kanssa tekemään ostoksia. Tänään on pakko vielä tsekata viimeisiä hankintoja ja turvata, että TIP-kerhoille jää riittävästi rahaa kevääksi.

ILLALLA selvisi, että Kaupunginhallitus on varsin selvin numeroin päättänyt siirtää esiopetuksen hallinnoinnin, täydennyskoulutuksen jne. sivistystoimen sisällä opetustoimelta varhaiskasvatusyksikköön. Puolen vuoden periaatteellinen "taistelu" korkeatasoisen, koulupuolen antaman esiopetuksen puolesta on nyt päättynyt, ja tämän kanssa nyt sitten eletään. Jatkossa esiopetus on Espoossa osa päiväkotien toimintaa, jota toki voi tilasyistä sijoittua myös kouluihin. Samalla esiopettajien palkkamenoista syntyy säästöä. Siirtymä vie kuitenkin vuosia.

PS.

TAMMIKUUN Luokanopettaja-lehden kaikki jutut - kolmea ensi viikkonvaihteessa minulle toimitettavaa lukuunottamatta- on nyt lähetetty taittajalle. OIkolukuun pääsen ihan joulukuun lopulla.

Ei kommentteja: