Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, joulukuuta 09, 2009

Keskellä viikkoa- taas ja nyt oikeasti

KUVA: Topiaksen torni palaa!
Keskiviikko oli tällä kertaa varsin keskellä kouluviikkoa. Kolme päivää nyt takana ja kolme edessä.

AAMU alkoi YT-istunnolla ja arkiasioiden hoitelulla. Listalla oli vain muutama asia:

Opettajien jne. puheenvuorot. Rehtorin ajankohtaisasiat 2.1. Se aika vuodesta. 2.2. Kiitoksia viime viikosta: Jumppa ja palotarkastus (TN-tila)
2.3. Auroran nettosivujen kaappaus 2.4 Lisäpaidat tulleet. 2.5. Täyttökielto puree. 2.6. Kevään ruokaliput (Riitta) 2.7. Jukka Sarpila koululle 3. Viimeisten kahden viikon kalenteri (jaettu erillisellä kerralla). Kerrataan Sovittu kellonajat. Taksit! 3.1. Tämän päivän, torstain ja perjantain ohjelma. Tänään klo 9 terveystarkastus parakissa. Klo 10 III miehitys IV klo 11. Huomenna torstaina kenraalit klo 9. 30 ja 11. (kello ei soi 9.45 - Karille) Tilaa katsomossa noin 2:lle ja 5:lle luokalle. Perjantaina kenraalit klo 9. 30 ja 11. (kello ei soi 9.45 - Karille). Tilaa katsomossa noin 2:lle ja l ja 4:lle luokalle. Käydään läpi kolmen rosvon aikuisten tilanne ja työnjako a) Tilanne. Näyttelijät OK, Lavastus OK, Julisteet ok, REKVISIITTAA!! VAATTEET (aikuiset). Valot kuntoon. keille sijaiset? Muut joita tarvitaan apuun. Lauantain esitykset: lavalla, lasten valvonta, aikuisten valvonta, meikkaus avustajista paikalla: Jatta, Leena, Marjo.Ruoka (lihapiirakka) Tervetuloa puhe 3. miehityksessä- jos ja kun Martti on roolivaatteissa. (sisältää viestin joulurauhasta). penkkien varaaminen omille oppilaille (laskettava luokittain, kuinka monta paikkaa tarvitaan saliin; luokanope merkitsee edestä alkaen) Sovitaan vielä, kuinka sijaiset kirjataan.Mahdollinen karonkka? 3.1. Uinnit maanantaina (ja perjantaina) ensi viikolla. Mitä täytyy muistaa? Onhan lista toimitettu uimahalliin? 3.2. Kerho- ja tukiopetustuntien käytön tsekkaus (Riitta kertoo, mikä on tilanne. Kootaan opettajien tarpeet "varaopelle"). Kaupungin ikävät uutiset. 3.3.. Saapunut Posti (tärkeimmät " kuulutetaan" 4. Muut asiat aakkosittain.ARVOSTELUT (TIIMIT: käykää periaatteet läpi tiimeissä oman opsimme pohjalta. Muisteaan deadlinet) Harvinaiset uskoonnot. Sovittava islamin opettajan kanssa (sijainen). APUVÄLINEET: Päätös tullut, ei itse laitteita.KIVI KENGÄSSÄ jatko (1. kivi: ajankohtaiasiat YT:n alkuun. 2. meneillään TN-luokan siivous. Vastuutettu Tuomo. Tuomo edelleen pois.) OPS-startti viime viikolla Tapiolassa. Mukana olleet kertovat. RAHATILANNE- hankintaehdotuksia tullut Martille. Edelleen odotamme päätöksiä siitä, onko raha pakko käyttää, RISKIANALYYSI dl 9.12 (Tuomo pois. Martti yrittää sinnitellä.) ROKOTUKSET. Seuranta jatkuu. Huom! Wilma. Jos olet poissa, heti kun palaat) TAKSIMUUTOKSET (Satu Hellstenin kirje) TET-poikia kaksi koululla. Varaukset. TIIMIT: varapomon nimeäminen. TYÖNOHJAUSHAKEMUS Huom deadline lähestyy. Pirjo luvannut selvittää avustajien osalta. Sirpa, mikä on tilanne? WILMAtunnukset (vanhempien tuli koota mappiin.) ok? 5. Jonossa olevat päätösasiat: 1§ ATK-tilan ongelmien poistaminen. 2§ Juhlavien tilaisuuksien onnistumisen takaaminen organisoimalla.

Kanadan pedagogiset uutiset jäivät johonkin seuraavaan kertaan.

TÄLLÄ viikolla on siis luokanopetusviikko, ja salissa harjoitellaan kuumeisesti satojen lapsien kanssa Kolmea Rosvoa. Tänään oli III- ja IV-miehitysten läpimenot. Näissä miehityksissä on isoissa rooleissa pieniä oppilaita. Mutta hyvin he kasvavat tehtäviinsä.

Ennen treenejä opastin terveystarkastajaa, jonka piti tulla koululle tammikuussa 2009 varmistaamaan, että opetus voidaan aloittaa parakeissa. Hyvä että ehti nyt. Parakit olivat ihan ok.

Päivään mahtui vielä yhden pienluokan ongelmien selvittelyä. Pitkästä aikaa tarvittiin taas kiinnipitoa. Ei kiva.

PÄIVÄN erikoisin asia oli kuitenkin vielä edessä. Sain tänään klo 13.15 tiedon, että kaupunki on siirtänyt TIP-hankkeelle koulun tilille tänään noin 46 000. Rahaa ei saa siirtää ensi vuodelle. Se on käytettävä hankintakielto-ohje huomioonottaen tämän vuoden aikana välttämättömiin hankintoihin. Tavaroiden on oltava koululla tämän vuoden puolella, ja lasku on lähetettävä sekin ajoissa. Rahoilla voidaan hankkia sellaisia tavaroita, jotka edistävät ja tukevat lasten aamu- ja iltapäivä-harrastustoimintaa. Rahaa ei voida käyttää palkkioihin (palkkatoimisto ei pysty enää hoitamaan maksuja tälle vuodelle).

Isolla kaupungilla on iso organisaatio, ja lojaali pitäisi olla. Mutta anteeksi vain, tällainen määräys on kohtuuton. Tottakai me rahan käytämme. Summahan on 60 % koko koulun yhden vuoden tarvikebudjetista. Mutta paljon viisaammin sen tekisimme, jos rahan olisi saanut siirtää ensi keväälle.

Ei kommentteja: