Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, syyskuuta 05, 2008

Toinen viikkokirje

**********************

TÄSSÄ hieman etuajassa toinen Auroran koulun viikkokirje. Viikkokirjeessä tiedotetaan tiivisti koulun ajankohtaisista asioista, erityisesti seuraavan viikon tapahtumista. Tarkoitus on julkaista viikkokirje joka lauantai. Kun www-sivujemme päivitysasiat siirtyvät taas koulun vastuulle, viikkokirje siirtynee sinne.

NELJÄ KOULUVIIKKOA TAKANA

Koulua on nyt käyty neljä viikkoa. Perinteinen kodin ja koulun yhteistyöseminaari Aurora-seminaari pidettiin jo 18.kerran. Tiedotustilaisuudet kesän tapahtumien johdosta on nekin nyt pidetty kummassakin toimipisteessä. Näyttää siltä, että opetusjärjestelyt poikkeusoloissa on saatu ainakin kohtuullisesti toimimaan. Palaute tilaisuuksiin osallistuneilta vanhemmilta on ollut kannustavaa.

Parakin palaneen osan purkutyöt ovat alkaneet todenteolla, ja viikossa tämän ensimmäisen työvaiheen tulisi olla ohi. Irtaimiston osalta ratkaisut siirtyivät kaksi viikkoa eteenpäin.

Taudit jylläävät koulussa; vuoteisiin on kaatunut oppilaita, opettajia ja koulunkäyntiavustajia. Erityisesti TIP-avustajien sijaisten saamisessa on ollut paljon vaikeuksia. Yksinkertainen ja todella tärkeä keino estää tartuntoja on ahkera käsienpesu.

KOHTI ENSI VIIKKOA

Ensi viikko (37) on "normiviikko". Opetus etenee työjärjestysten mukaan. Laadin viikonloppuna koontaa koulun siesta- ja TIP- kerhoista, ja päivitän siltä osin tätä kirjettä. Ensi viikko (8.-12.9.2008) on myös valtakunnallinen liikenneturvallisuusviikko. Tämän vuoden erityisteemana ovat turvalliset koulumatkat.Opetushallitus on tuottanut Liikenneturvallisuusviikon verkkosivuille tietoa erilaisista viikkoon liittyvistä tapahtumista sekä toimintaideoita ja linkkejä aineistoihin, joita voi käyttää liikenneturvallisuusviikon toteuttamiseksi kouluissa ja oppilaitoksissa. Sivusto löytyy osoitteesta: www.edu.fi/hankkeita/liikenneturvallisuus

Maanantaina 8.9.2008

5.-6.-luokkien opettajilla on YT-istunto klo 8-9. Keskeinen asiakohta on vastuualueet. Toinen on lukuvuoden toimintakalenterin työstäminen. Suomeksi se tarkoittaa erilaisten tapahtumapäivien harkittua valintaa. Kolmas asia on tukitoimen kellottaminen diaporassa.

4ac-luokalla sekä 3a- ja 5d-luokilla alkaa maanantaina ilmaisutaidon ja sirkuksen kurssi taidetalo Aurorassa. Kurssi jatkuu neljän maanantain ajan.

Koulu-tv:stä tulee klo 15 mielenkiintoinen ohjelma sairaalakouluopiskelusta. Ohjelmassa kuvataan entisen oppilaamme Adan koulunkäyntiä.

Tiistaina 9.9.2008

YLE tulee tekemään inserttiä Ismo Lehikoisen luokkaan tulevaisuuskasvatuksesta. Se näytetään syyskuun lopulla kansainvälisessä OECD:n Tulevaisuuden koulu-seminaarissa.

OHR kokoontuu pikaistuntoon. Läksynä jokaisella tarkistaa ops-tekstien ajantasaisuus oppilashuollon ja oman tehtävän osalta. Poissaolijat kommentoivat emailina dl. maanantai.

Auroran koulu (oppimiskeskus) on mukana järjestämässä Ruusutorpan koululla klo 15-18 pidettävää "Ihannekoulu"-tapahtumaa. Se on samalla starttitilaisuus usean koulutustilaisuuden sarjalla, jossa pyritään edelleen kehittämään Auroran ja Mikkelän kouluilla aloitettua ryhmäintegraatiokokeilua.

ESPOON VAMMAISNEUVOSTO - ESBO HANDIKAPPRÅD
Sivistyspalvelutyöryhmä - Arbetsgrupp för kulturservices

KUTSU
IHANNEKOULU – KOULU KAIKILLE
Vammainen oppilas tavallisella luokalla

Seminaarin visio:
Jokainen vammainen lapsi toivotetaan tervetulleeksi lähinnä kotiaan olevaan kouluun, eikä vammaista oppilasta siirretä pois lähiyhteisöstään.
Aika: Tiistai 9.9. 2008 klo 15 – 18
Paikka: Ruusutorpan koulun auditorio, Leppävaarankatu 24, Espoo

Ohjelma
15.00 - 15.05 Seminaarin avaus
Reijo Toiminen, Espoon vammaisneuvoston puheenjohtaja
15.05 - 15.25 Erityisryhmien opetuksen kehittäminen Minna Saulio, erityisopetuksen vastuualuepäällikkö
15.30 - 15.45 Vammaisen lapsen vanhemman puheenvuoro, Pirjo Wallin
15.45 - 16.00 Koulunkäynnin haasteet pyörätuolista katsoen, Sampo Keskikallio
KAHVITAUKO Ruusutorpan koulu 3L-luokan buffetti
16.20 - 16.40 Ryhmäintegraatio-opetus Auroran koulussa, Martti Hellström Auroran koulun rehtori
16.45 - 17.00 Erityisoppilaiden koulunkäynnin fyysinen ja sosiaalinenesteettömyys
Minna Häyrynen ja Sini Ollikainen
17.00 -17.30 Koulumaailma muutoksessa – oppiiko vammainen lapsi paremmin tavallisella luokalla?Erityispedagogiikan professori Timo Saloviita, Jyväskylän yliopisto
17.35 - 17.45 Yhteenveto ja vammaisneuvoston visio, Sirkku Kiviniitty, Espoon vammaisasiamies
17.45 - 18.00 Loppukeskustelu aiheesta ihannekoulu kaikille

Mahdollisuus lyhyeen kommentointiin ja keskusteluun jokaisen esityksen jälkeen. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Susanna Lehti, Vammaisneuvoston Sivistyspalvelutyöryhmästä. Seminaari on osa Auroran oppimiskeskuksen kanssa käynnistyvää lukuvuonna 2008–2009 toteutettava ryhmäintegraatiokoulutusta.

TERVETULOA!
Seminaariin on vapaa pääsy. Ilmoittautuminen buffetin järjestelyjä varten 2.9. mennessä Sirkku Kiviniitty puh.(09) 816 51044 tai sähköposti: etunimi.sukunimi@espoo.fi Tilassa on induktiosilmukka. Esteetön kulku auditorioon pääovelta (D1-oviLeppävaaran kadun puolella)


Keskiviikkona 10.9.2008

0.-4.-luokkien opettajilla on YT-istunto klo 8-9. Asialista sama kuin maanantaina. Lisäksi pitäisi löytää yksi luokkatila lisää kieltenopetukselle perjantaina klo 8-9.

Torstaina 11.9.2008

Rehtori on torstaiaamun erityisopetukseen uusia malleja työstävän työryhmän kokouksessa.

Perjantaina 12.9.2008

Perjantai klo 16 on rehtoreille ehdoton deadline laittaa opettajien tiedot oikein nettiin, muutoin joku jää ilman palkkaa!

Koulun katsomusopetusyhmien kirjo kasvaa, kun taloon muodostuu uusi katolisen uskonnon ryhmä jo toimivien evankelis-luterlaisen, ortodoksisen ja islamilaisen uskonnonopetuksen ryhmien lisäksi. Niinikään tarjolla on elämänkatsomustietoa lapsille, joiden vanhemmat eivät kuulu mihinkään uskontokuntaan.

Hyvää viikonloppua

Martti-rexi

PS. Ennakkotietona on hyvä kertoa, että koulukuvaus toteutetaan meillä tänä syksynä to-pe 18.- 19.9. Joka kotiin lähetetään asiaa koskeva tiedote. Kuvaukseen osallistumiseen tarvitaan vanhempien lupa, eikä kenenkään ole pakko tilata kuvia. Huoltajat voivat myös valita, mitkä kuvat haluavat. Kuvauksen toteuttaa tämän ja ensi vuoden ajan Focusoiva-kuvausfirma tekemämme sopimuksen mukaan. Koulu saa tilatuista kuvista pienen palkkion, joka käytetään oppilaitten hyväksi.

Ei kommentteja: