Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, tammikuuta 22, 2008

Terveisiä Turusta - osa 114 :-)



OLIPA HYVÄ UUTINEN. 100 sanaa opetuksesta on nyt painettu, ja se on näytillä Educassa. Yes! kelpaa sitä juoda kahvit Kansasen Pertin kanssa. Ja sitten työstämään seuraavaa!

OLIPA HUONO UUTINEN. Viime sunnuntaina Tulevaisuuden Tutkijoiden postilistalla oli synkkä kirje. Maanantaina jokainen kuuli uutisista: pörssit ovat ajautuneet kriisiin.Tällainen kirje oli:
" Hyvät Tutulaiset!

Tänään minulla on ikävä kyllä ilmoittettavani teille suru-uutinen: Maailmanlaajuinen suuri lama on alkanut. Amerikan mantereelta lähtenyt asuntolainojen arvojen alaskirjaukset on lähettänyt liikkeelle dominoefektin, jolla ei ikävä kyllä ole riittävää vastavoimaa, joka pysäyttäisi maailman laajuisen laman syntymisen. Tämä uutinen ei ikävä kyllä ole mikään "Jumalallinen ilmoitus" vaan puhtaan järjen realistrinen toteamus.

Mitä tämä sitten merkitsee Suomelle? Sitä, että tämän vuoden lopussa meillä on yli 300 000 työtöntä, pörssikurssit laskevat tramaattisesti ja monet velalliset joutuvat ahdinkoon. Meilläkin tapahtuu asuntojen lähes 30 %;n arvonalennus ja pääkaupunkiseudulta alkaa pako takaisin maaseudulle.

Toivon toki itsekin, että tämä minun "puhtaan järjen realistinen toteamus", olisi vain harhakuva ja että "järkeni" on pettänyt minut ja vanhuuden dementia on saanut otteensa minun tiedostamisessani. Mikäli järkeni on tallella, on lamaan voitava kukin osaltaan varautua (rakennettava oma Nookin arkkinsa) oman tilanteensa edellyttämällä tavalla.

Ikävin terveisin ..."



PS. Terveisiä Turusta. Oppilaitosjohdon kurssi 68 on nyt suorittanut kolmannen seminaarijakson. Viimeinen on huhtikuussa. Fiksua porukkaa Turkusessa.

Ei kommentteja: