Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, tammikuuta 27, 2008

Educassa: Toinen päivä


KUVA: Toivasen Tapsa veti monisatapäiselle yleisölle energisen l(u)ennon draamasta koulussa


LAUANTAI-aamuna Educaan. Porukkaa oli paljon, ja hauska kyllä tuttujakin. Luennoilla oli muuten tunkua. Kaikkiin ei edes mahtunut. Erityisen suosittuja olivat työrauhaa ja huolen vyöhykkeitä käsitelleet luennot. Kurssitoveriini Haapaniemen Raunoon oli selvästi tehnyt vaikutuksen Teppo Turkin luento kokemuksistaan japanissa ja Koreassa, jossa lapset ja nuoret rakentavat identiteettiään netissä. Tytöt pärjäävät ja pojat syrjäytyvät. Osa porukoista istui kahvilla hyvässä seurassa. Sain muuten laittaa oikein omistuskirjoituksia kavereiden ostamiin kirjoihin. Ylipäätään ihmiset tuntuivat olevan hyvällä tuulella. Melkoinen osa oli lähdössä OAJ-risteilylle.

Sukkuloin Luokanopettajaliiton ja Suren osastojen väliä. Edellisellä osastolla tapasin Heinosen Sepon ja mm. Kääriäisen Petrin, kaksi liiton entistä veturia.

Jälkimmäisellä osastolla vaihdoin muutaman ajatuksen Sahlbergin Pasin ja tämän vaimon kanssa. sekä mm. Kautun Pekan kanssa. Enemmänkin puhuimme Johnssonin Peterin ja Santalahden Pekan kanssa. Kuittisen Jukka pyysi minua jatkamaan Atson luotsaamaa tutkivien rehtoreiden verkkoa. Kuulin suostuvani.

KUVA: Hallituksen jäsenet osallistuivat aktiivisesti osastotyöhön. Myös miehet!

Firmojen osastoilla tapasi monta tärkeää ihmistä. Ari Rytkönen, Jomppa Ahonen ja Gröhnin Anssi olivat isäntinä Aronetin osastolla. Tuuralan Katin bongasin Microsoftin standiltä. Muuttaa muuten jenkkehin vetämään Tulevaisuuskouluhanketta. Hienoa! Suomalainen taas tosi tärkeällä paikalla. Opetushallituksen suunnittelija Ritva Järvinen löytyi partio-osastolta.

Ei kommentteja: