Kirjoja

Kirjoja

torstaina, tammikuuta 10, 2008

Oppimiskeskus Aurora starttasi

KUVA: Toinen parista oli soitin, toinen soittaja. Pariton Siposen Martti oli kapellimestari. Ja sitten soitettiin ja laulettiin. 

ESPOOSSA on 11 koulua, jotka ovat sitoutuneet järjestämään täydennyskoulutusta muidenkin koulujen opettajille. Aurora on yksi näistä, ja meidän erityisvastuualueeseemme kuuluvat turvallinen iltapäivä, taideaineet ja harrastukset. Tänään oli oppimiskeskustoimintamme tulikaste. Tarjosimme VESO-iltapäivää "Koko koulun näytelmät - sparrausprojekti".

Palautetta: Kiitos! Lisää kaipasin ideoita pientn oppilaiden kanssa toteutettavista helpoista ilmaisuasioista. Actionia, ei istumista.Tällaista enemmän. Meillä oli hauskaa ja mukana tuli uusia ajatuksia. Kiehtovaa nähdä aikuisten ja lasten tekemistä yhdessä. Hienoa, että lapset olivat mukana.Tilaisuus oli järjestetty hyvin ja persoonallisesti. Toiminnallisuus, jes! Opettajien näytelmäkerho hyvä idea. Hyvää pitsaa. Sain hyvät eväät heti huomiseen kouluaamuun.

 

MARKKINOIMME koulutustuokiota seuraavasti: "Kiinnostaako teatteri? Kaipaatko ideoita koulunäytelmiin? Joudutko vastaamaan kevätjuhlanäytelmästä? Tule teatterileikkiin Auroran koululle torstaina 10.1 .2008 klo 14-17. Käymme läpi Dickensin "Oliver Twistin" kohtauksia ja opettelemme toiminnallisesti teatterityön perusasioita. Fasilitaattorina teatteritaiteen opettaja-luokanopettaja Jukka Jokiranta



Mukaan mahtuu 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.     





MUKAAN TULIKIN 19 innokasta opettajaa. SixMIx-luokkaan oli rakennettu Pieni Näyttämö. Tunnelmaa loi muutama teatterivalo. Kävimme kolmessa tunnissa läpi Auroran koulun kahdeksalle viikolle ajoittuvaa työprosessia. 

Lämmittelimme,teimme kontaktiharjoituksia, eläydyimme Twistiin sävellettyyn musiikkiin jne. Paikalla oli opettajia kahdesta muusta oppimiskeskuksesta: Koulumestarista ja Ymmerstasta sekä Aurorasta, Järvenperästä, Lintuvaarasta, Lähderannasta, Martinkalliosta, Matinlahdesta, Niipperistä, Niittykummusta, Tuomarilasta, Tähtien koulusta... 


KLO 15 paikalle saapuivat oppilaat. Demosimme aikuiset ja lapset yhdessä Oliver Twistiä läpi. Kolmella kierroksella saimmme koko tarinan haltuun. Sen jälkeen JJ avasi roolin rakentamisen salaisuutta.

KLO 16.30 siirryimme pizzoille ja virvokkeille. Kurssilaiset saivat osallistumistodistukset ja me arviointilomakkeella ystävällistä ja kannustavaa palautetta. Nasta päivä. Muutoinkin. Sain lopullisen taiton "Sata sanaa opetuksesta" ja ensimmäisen version Luokanopettajan Päiväkirjan taittoa. Wassin Sirpa soitteli ja kertoili kuulumisiaan. Sain jännän luentopyynnön Ouluun Tulevaisuuden koulun rakentamisesta. Ja lisäksi sain kirjeen, jossa kerrottiin, että Opettaja-Tv haluaa tehdä ohjelman Tulevaisuuskasvatuksesta. Sehän on tuolle aiheelle tosi upeaa.

Ei kommentteja: