Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, joulukuuta 19, 2007

Oliver Twist- makeaa puffausta

KUVA: JUHANI NIIRANEN / HS- www-sivuilta lainassa





TÄMÄN AAMUN HESARISSA oli mukava Kaisla Kuuskosken pikkujuttu otsikolla "Joulujuhlien näytelmäharjoitukset täydessä vauhdissa kouluissa. Auroran koulussa Espoossa opettajatkin nousevat lavalle.".

Tässä näytteitä jutusta:

" Kaikki Suomen koulut valmistautuvat lukukauden päätösjuhliin. Useiden koulujen juhlat huipentuvat näytelmiin, joita viimeistellään kiireisesti. Koulunäytelmiin osallistuvat muistavat sen usein koko ikänsä, päärooleja esittäneet varsinkin. Koulunäytelmät ovat hyviä kokemuksia, jos vain kestää ramppikuumeen sekä yleisön katseet ja naurut."

"Auroran koulussa 5.- ja 6.-luokkalaiset vapaaehtoiset esittivät Charles Dickensin tarinaan, Oliver Twistiin, perustuvan näytelmän, jonka rehtori ja ohjaaja Martti Hellström ja opettaja Jukka Jokiranta ovat pukeneet näytelmäksi. Koululaiset esittävät näytelmän koulun neljässä joulujuhlassa eri näyttelijämiehityksillä. Myös opettajat saavat näytellä, ja kuusi opettajaa koluaakin lavaa. Esityksen musiikkikohdat olivat opettaja Uma Jutilan säveltämiä ja niitä esitti kahdeksan koululaista. Valaistus ja puvustus olivat pääosin opettajien harteilla. Harjoitukset ovat pörränneet marraskuun puolivälistä lähes joka päivä....koulunäytelmät olivat huolella valmisteltuja, varsinkin puvustukset ja lavastukset. Posetiivarilla oli soittopeli ja hienoilla rouvilla asuvaihtoehtoja. Repliikit tulivat muistelematta ja selkeällä äänellä. Perinteet motivoivat näytelmien kierteeseen."

Ei kommentteja: